Hatalmas sikere van a kihelyezett hulladékudvaroknak Győrben

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.05.15. 11:35

Az idei évben már nyolc helyszínen üzemeltetett a GYHG kihelyezett hulladékudvarokat, az önkormányzattal, a városvezetővel és az adott városrész képviselőivel együttműködve. Az eddigi eredményekről számolt be szerdán dr. Fekete Dávid, Szeles Szabolcs és Nagy Csaba, akik a közelgő, május 18-ai akcióra is felhívták a figyelmet, melyet a szolgáltató dr. Dézsi Csaba András polgármesteri keretéből finanszírozva valósít meg Újvárosban.

Érkezik a tavaszi nagytakarítás Újvárosban is, a Bercsényi Miklós Gimnázium parkolójában lesz majd lehetőség a hulladék elhelyezésére. A helyszínen szerdán tartottak sajtótájékoztatót a szervezők, Szeles Szabolcs és dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselők, valamint Nagy Csaba, a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Szeles Szabolcs

„Ez egy jól bejáratott és jól megközelíthető helyszín, jó tengelyében van a környéknek, de fontos, hogy a szolgáltató részéről is kiváló logisztikai adottságokkal rendelkező terület. Ide várjuk majd a győrieket az előttünk álló hétvégén.

A kihelyezett hulladékudvarban elhelyezhetnek elektronikai, fém, papír, gumi és műanyag hulladékot, nyesedéket, építési törmeléket, csomagolóanyagokat, berendezési tárgyakat, de például bútorokat is. Veszélyes hulladéknak számító anyagokat azonban továbbra sem fogadnak a társaság munkatársai a helyszínen” – hívta fel a figyelmet Szeles Szabolcs alpolgármester.

Dr. Fekete Dávid

A feleslegessé vált lomok elhelyezése természetesen ezúttal is ingyenes, ügyfélazonosítás miatt azonban magyarországi lakcímkártyát be kell mutatniuk azoknak, akik szeretnének élni a nagyszerű lehetőséggel.

„Az elmúlt hetekben ez most már a választókörzetemet érintő harmadik kihelyezett hulladékudvar ami megvalósulhat. A tapasztalataink azt mutatják, hogy az előző kettő is nagy sikerrel zajlott, ez is jelzi azt, hogy a győrieknek, az itt élőknek van igényük arra, hogy időről-időre meghirdessük ezt a kezdeményezést a városrészekben. Legutóbb Révfaluban és a Belvárosban is nagyobb mennyiségű szemetet adtak le a hozzánk érkezők, mint az azt megelőző évben, vagyis tényleg szeretik ezt a szolgáltatást a lakók, azon vagyunk, hogy a jövőben is biztosítsuk ezt a lehetőséget a győrieknek” ezt már dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő nyilatkozta a Győr+ Médiának a szerdai eseményen.

Nagy Csaba

Nagy Csaba az így elért eredményeket is vázolta a sajtó megjelent képviselőinek. „Nyolc városrészben rendeztünk már idén ilyen akciót, több mint 80 tonna hulladékot adott le a lakosság és közel 1000 győri vette igénybe a szolgáltatást.

Most szombaton Újvárosban, a Bercsényi-gimnázium parkolójába várjuk az érdeklődőket. Nagy előrelépés, hogy 4-5 munkaállomással készülünk annak érdekében, hogy a mérlegelés ellenére ne alakuljon ki sorbanállás. Ahogy a korábbi helyszíneken úgy most is 15 fő térmesterrel leszünk jelen, a GYHG kollégái igyekeznek mindenben segítséget nyújtani, így kipakolunk az autókból, utánfutókról is” – emelte ki a társaság ügyvezetője.

Végezetül Szeles Szabolcs egy másik kedvelt rendezvényre is felhívta a figyelmet, hiszen május 18-án Egészség-Piacra várják az érdeklődőket Szigetbe, a Semmelweis utcai Idősklubba.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid