Régi probléma oldódott meg a Győri út mentén

Fotó: Ficsór Dávid
Zombai-Kovács Ákos
2022.09.30. 13:42

Régi probléma oldódott meg Ménfőcsanakon, a Győri út mentén, ahol egy több évtizedes gondot orvosoltak a közelmúltban a körzet képviselőjének közbejárásával. Az út páratlan oldalán az elavult, mintegy 30 éve kiépített árkok nagyobb esők idején nem vezették el a vizet, ami még az ingatlanokat is többször elöntötte.

A megoldás az lett, hogy az útkezelő mintegy 200 méter hosszan modernizálta az árkokat és átereszeket, amire nagyjából 14 millió forintot költöttek.

A csanakiak jól ismerik a környéket, de valószínűleg azok is, akik autóval, sokat járnak a városrészbe. A Győri út páratlan oldalán régóta meglévő problémára sikerült pontot tenni. A korábbi, nagyjából 30 éve kiépített árokrendszer nem bírt a nagy esőkkel, amik a házakat is veszélyeztették, mostantól azonban már nem fogják.

Sajnos már nagyon régi a probléma, évtizedekkel ezelőtt épült ki a csatornarendszer, ami elavult, tönkrement, nagyobb esők után, egyszerűen nem tudta elvezetni a vizet, ami több ingatlanba is befolyt, ennek azonban most vége, egy időre biztosan sikerült megoldanunk a gondot” – mondta dr. Laczkovits-Takács Tímea, a körzet önkormányzati képviselője.

Az útkezelő előtt is régóta ismert volt a probléma, a szakemberek csak arra vártak, hogy legyen forrás a munkára. Most volt, így szeptember elejére el is készült a fejlesztés, ami hosszú távú megoldást jelent a környéken lakók számára.

Régóta ismert volt számunkra a Győri út páratlan oldalának vízelvezetési problémája, csak arra vártunk, hogy legyen forrás a beavatkozásra, amelynek keretében többek között profiloztuk és kitakarítottuk a szikkasztó árkokat, átmostuk, ahol kellett kicseréltük az átereszeket” – fogalmazott Máthé-Tóth Péter, az útkezelő szervezet intézményvezetője.

A közelmúltban elkészült újabb beruházás révén, egy kicsit még élhetőbbé vált Ménfőcsanak, ahol szinte minden héten történik valami. És amelynek képviselője láthatóan, valóban szívén viseli a városrész és az ott élők sorsát.

TV-s szerkesztők: Ficsór Dávid, Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #árok | #felújítás | #híradó | #út |