Hirdetés
Győr+ Rádió

Reggeli vizit: Vannak még fejlesztési lehetőségek

Fotó: O. Jakócs Péter
Győr+
2021.05.13. 08:32

A szokásoknak megfelelően, ezen a csütörtökön is vendégként köszönthettük a Győr+ Rádió stúdiójában dr. Dézsi Csaba Andrást, aki kéthetente polgármesteri vizitre érkezik.

Hirdetés

Az első téma a Xantus János Állatkert fejlődése volt. Pingvinek, orvosi szoba, sok egyéb fejlesztés történt a pandémia miatti lezárás alatt, Dr. Dézsi Csaba András szerint lassan már az állatkert bejáratához kell kitenni tájékoztatókat, hogy mit érdemes Győrben megnézni, ugyanis ez az egyik legvonzóbb program az ideérkezők számára.

Vannak még fejlesztési lehetőségek az állatkertben, mert van még tér – mondta el a polgármester, utalva az egykori kemping területére.

Hirdetés

Köszönetdíjat alapít Győr városa a Covid-ellátásban aktívan résztvevők számára – mondta el a városvezető a mentők és ápolók napja kapcsán.

Szóba került a Polgármesteri vizit a terepen-sorozat is.

Nem szeretném, ha elkényelmesednének a képviselők – szögezte le Dr. Dézsi Csaba András.

Ne csak problémát lássunk ezekben, hanem feladatot. Lássuk, hogy mikor, mit kell csinálni – összegezte a terepmunka lényegét a polgármester.

Olvasói kérdés érkezett telefonon a keleti elkerülővel kapcsolatban, Dr. Dézsi elmondta: készen vannak a kivitelezési tervek, a tervek szerint haladnak az előkészítő munkálatok.

Reggeli vizit a Győr+ Rádióban. Fotó: O. Jakócs Péter

A Dózsa rakparton való kutyasétáltatás szintén kérdés volt, a betelefonáló problémásnak érezte a kutyaürülék mennyiségét a területen, Dr. Dézsi elmondta: a terepviziten már felmerült a kérdés, dolgoznak a Győr-Szollal több kuka kihelyezésén.

A változtatási tilalom is szóba került.

Meg kell határoznunk azt, hogy milyen városban szeretnénk élni. New York-szerű városban, vagy egy közösségi életre alkalmas helyen – reagált a polgármester.

Finomítani kell még rajta, lesznek még módosítások a rendeletben – tette hozzá ugyanakkor Dr. Dézsi Csaba András.

A marcalvárosi Kiserdővel kapcsolatban telefonált egy hallgató, hiányolva a szabadidős lehetőségeket. Csak a kutyafuttatónál vannak padok – panaszolta az ott lakó. A probléma ismert, a Kiserdő helyzetét át kell gondolni, nagyon nagy területek vannak ott, egy szabadidős családi park megtervezése aktuális lehet – reagált a polgármester.

Drog, herbál, pikó – az újvárosi drogpobléma szintén felmerült témaként. Ebben a problémában a Kossuth utca egy-egy háza sajnos élen jár – mondta el a polgármester. Voltak razziák, letartóztatások, ezt a helyzetet csak a rendőrséggel együtt tudjuk megoldani – mutatott rá Dr. Dézsi Csaba András.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #önkormányzat | #polgármesteri vizit |
likeold
a fb oldalunkat