Rászorulókon segít Balla Jenő önkormányzati képviselő

Fotó és szöveg: Pécskai István
2022.12.16. 15:33

Példamutató, ahogy Balla Jenő független győri önkormányzati képviselő a rászorulókon segít. A politikus rendszeresen adakozik a szegényeknek, de úgy véli, minderre az adventi időszakban még nagyobb szükség van.

Balla Jenő az ünnepi időszakban járja Győr városrészeit, s többek között Adyvárosban, Szabadhegyen, Újvárosban, illetve Győrszigetben is ajándékcsomagokkal kedveskedik a szegényeknek. Gyümölcs, zöldség, liszt, cukor és gyerekeknek szóló ajándék is található azokban a vödrökben, amelyeket a politikus a rászorulóknak a saját autójával visz el.

,,Nagyon fontosnak tartom az adományozást. Amikor még nem voltam önkormányzati képviselő, magánszemélyként akkor is nagyon sokat adományoztam az egyesületeimmel. Úgy látom, manapság még több a rászoruló, aki segítségre vágyik. Őket nem hagyhatjuk cserben. Megvannak azok az emberek, akiket évről évre meglátogatunk.

Nagyon örülnek az apróságoknak. Van a csomagokban liszt, cukor, ami egyébként mind hatósági áras, ezeket kettesével-ötösével tudtam megvásárolni az elmúlt hónapokban. Nap mint nap mentem vásárolni, hogy a rászorulók megkaphassák ezeket a csomagokat. Sajnos a támogatók száma folyamatosan csökken. Vannak persze felajánlások, amelyekért nagyon hálásak vagyunk. Gyümölcsöt, zöldséget és kenyeret is kapunk. A magánszemélyek nagyon sokat szoktak segíteni. Ezt a keveset, amit fel tudok ajánlani, jó szívvel adom. Bízom benne, mások is megteszik ugyanezt.”

Balla Jenő mindemellett a lakhatási támogatás igénylésében is segédkezik a választópolgároknak.

,,Azoknak, akik önkormányzati bérlakásban laknak, mindenkinek adok egy kérelmet, amelyet segítek nekik kitölteni. Annak érdekében, hogy szociálisan rászorulóként lakbértámogatáshoz jussanak” – árulta el a képviselő.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #adomány | #Győr+ TV | #híradó | #karácsony | #ünnep |