Hirdetés

Rangos életműdíjat kapott a győri gyerekorvos

Fotó: Révi Dániel
Németh Boglárka
2021.06.30. 14:32

Rangos elismerést vehetett át Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől, Dr. Muzsay Géza, győri gyermekorvos. A harminc éve a szakmában dolgozó doktor tegnap vette át Batthyány-Strattmann László díjat.

Hirdetés

A Pesti Vigadóban vehette át az emlékérmet és az ehhez tartozó oklevelet a gyermekorvos. Dr. Muzsay Géza 30 éve gyógyít és azt mondja: nem volt kérdés, hogy ezt a hivatást válassza. Az elején voltak félelmei, de ezek eloszlottak akkor, amikor saját praxisa lett. Ma épp egy 15 hónapos csöppségnek adta be a kötelező oltását, eközben Muzsay doktor minden mozdulatán az látszott, hogy sok év után, továbbra is minden nap a legnagyobb lelkesedéssel veti bele magát a munkába.

A doktor a díj kapcsán elmondta, hogy nagyon büszke rá és kiemelte: az elismerés nemcsak neki szól, hanem az összes kollégájának, akik gyermek háziorvosként állnak helyt a mindennapokban. A gyermekorvos szerint nagyon fontos a gyermekorvosok szerepe, hiszen, ha gyermekek megfelelő ellátásban részesülnek és a háziorvos meg tudja oldani a problémát, ezzel terhet vesznek le a kórházban dolgozó kollégáikról. Dr. Muzsay Géza szerint egy ország megfelelő működésében fontos, hogy az egészségügy megfelelően tudja ellátni a betegeket így évek óta azért is dolgozik, hogy több fiatal válassza a háziorvosi hivatást.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #híradó |
likeold
a fb oldalunkat