Radó iskola felújítása: a 3. épületre is megvan a pénz

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.10.20. 11:56

Jó hírt jelentett be csütörtökön Kara Ákos országgyűlési képviselő, akinek kezdeményezésére már korábban elindult a győri Radó Iskola két épületének, teljes energetikai korszerűsítése. A politikus most azt közölte, hogy az intézmény harmadik épületének felújítására is biztosít forrást az állam. Mintegy 250 millió forintból nem csak esztétikusabbá, de jóval energiahatékonyabbá is válik a József Attila út 56. szám alatti iskolaépület. A munkaterület átadás megtörtént, a fejlesztés pedig jövőre készül el.

Hirdetés

Az intézmény három épületben működik, amiből kettőnek már korábban el is kezdődött a teljes energetikai korszerűsítése. Kara Ákos, a fejlesztés kezdeményezője csütörtökön jó hírről számolt be a Győr+ Médiának.

„Jó hírrel tudok szolgálni a győriek, illetve a Győr környékiek számára, hiszen sikerült pénzt szerezni a Radó Iskola harmadik épületének energetikai korszerűsítésére is, így az első kettő után itt, a József Attila út 56. szám alatti épületben is hamarosan indulhat a munka” – mondta Kara Ákos.

Az intézményben kiváló szakmai munka zajlik, amit a képviselő is nagyra becsül. Ezért is fontos az energetikai felújítás, hiszen a mostani időkben felértékelődött az energiahatékonyság kérdése, itt Győrben is.

Nagyon nagyra becsülöm az itt zajló szakmai munkát, örülök, hogy végre ez az épület is jóval energiahatékonyabbá válhat, hiszen mindannyian látjuk, tapasztaljuk, hogy ez a kérdés rendkívüli módon felértékelődött a világban és itt, Győrben is” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

A Radó harmadik épületének felújítására mintegy 250 millió forint áll rendelkezésre. Ebből gyakorlatilag teljes energetikai elújításon esik át a ház. „A fejlesztés tartalma többek között a homlokzati nyílászárók cseréje, a padlásfödém hőszigetelése, a tetőhéjazat cseréje, épületgépészeti korszerűsítés, radiátorok cseréje, vagyis minden, amit a gazdaságosabb működést segíti az épületben” – fogalmazott a politikus.

A hivatalos munkaterület átadás csütörtökön volt, az épület energetikai korszerűsítése pedig a tervek szerint 2023 nyarára készül el.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés