Alpolgármesteri vizit

Radnóti: Ha egy munka elindul, azt értékelni kell!

P. Csapucha Adrienn Marcali Gábor
2023.02.09. 09:00

Elsősorban sportos témákról beszélt az alpolgármesteri viziten Radnóti Ákos csütörtökön a Győr+ Rádióban. A műsorban szó esett ugyanakkor városi fejlesztésekről is, így a Kuopio parkban zajló beruházásnak, de a többi között a Grabo-sátor felújításának a jelenlegi helyzetét is ismertette a városvezető.

Elsőként a Kuopio parkban zajló fejlesztésről tájékoztatta a hallgatókat az alpolgármester. “Megvannak a munkaszakaszok, a fagyos időjárás ellenére is zajlanak a fejlesztések. Márciusban indul az aszfaltozás, akkor látványosabb munkák lesznek a környéken. A projekt parkosítással zárul” – árulta el Radnóti Ákos. Mint mondta 2010 óta képviselő, és ez az egyik legnagyobb értékű beruházás a városrészben. “Köszönöm mindenkinek a türelmét, amit megígértünk az teljesül” – tette hozzá az alpolgármester. Az városvezető kiemelte: még nem született döntés azzal kapcsolatban, hogy pontosan, hogyan fog üzemelni a parkolás a területen, de tudomásul kell venni, hogy Győrben annyi autó van, hogy nagyon nehéz parkolóhelyet találni. “Egyetlen magyar városban sem történtek ilyen komoly parkolófejlesztések, mint Győrben. Elég összetett problémáról van szó, de rengeteg új parkolót létesítettünk!”

Adyváros lett a legsportosabb városrész, az ezzel járó díjat a napokban vehette át Radnóti Ákos. “1 ponttal vertük meg Pinnyédet, nagy büszkeség számomra, most már papír is van róla, hogy Adyváros a legsportosabb városrész. A cél az, hogy a lakók jól érezzék magukat, és biztos vagyok benne, hogy akkor további sikereket tudunk bezsebelni!”

A Grabo-sátor felújítása is folyamatban van, így természetesen erről a projektről is szólt az alpolgármester. “Belső munkálatok vannak hátra, egy olyan beruházás lesz, amit régóta vártak már a lakók. Korábban azért zártuk be, mert amellett, hogy korszerűtlen volt, balesetveszélyes is, annyira leromlott az állapota” – árulta el a városvezető. Radnóti Ákos kiemelte, hogy nagyon sok sportlétesítmény van, amit felújítottak a városban, semmiképpen nem szerették volna a Garbo-sátrat sem lebontani. “A kosarasok mellett, a környékbeli iskolások is tudják majd használni, és évente néhány nagyobb rendezvénynek is helyszínéül szolgálhat majd a létesítmény” – tette hozzá az alpolgármester.

Sportnál maradva a napokban látott napvilágot a hírt, hogy egy három napos rally versenyt rendeznek Győrben, mely az országos bajnoksághoz kapcsolódó rendezvény. “Ez egy felkapott látványosság, most indul majd az előkészület, hogy városon belül milyen helyszíneket érinthet a verseny, fantasztikus élmény lesz, melyet ingyenesen látogathatnak az autósport iránt érdeklődők” – ismertette Radnóti Ákos. Egyúttal rámutatott, hogy útlezárásokkal jár majd a rendezvény, de kéri a győriek türelmét.

Az Audi ETO KC háza táján is sűrűsödnek a programok. A csapat a napokban tért haza a földrengés sújtotta Törökországból.

“Nagyon jól játszott a csapat, de azt senki nem gondolta, hogy egy ilyen tragédia árnyékolja be az utazásukat. Az Audi ETO KC a világ egyik legjobb együttese, voltak meglepő eredmények, aminek én sem örültem, de bízom benne, hogy szombaton egy mindent eldöntő rangadó következik a Bajnokok Ligájában. A csapat a legmagasabb célokat tűzte ki, ezért dolgozik a szakmai stáb és a játékosok is” – mondta az alpolgármester.

Rövid szünetet követően a műsor második felében az uszodákról, a tanmedence megnyitásáról kérdezték Radnóti Ákost a műsorvezetők.

“Az sosem volt igaz, hogy minden uszoda bezárt volna, noha volt egy nehezebb időszak. Mikor már rendelkezésre állt a sátras uszoda a statisztikai adatok azt mutatták, hogy nagyon kevesen keresték fel a létesítményt. Előrelépés, hogy a tanmedence a héten kinyitotta kapuit, polgármester úr kezdeményezésére volt egy nagyon komoly egyeztetés, amelyen az érintettek meg tudták beszélni, hogyan tudják hatékonyan kihasználni a tanmedencét. Még mindig nincs teltház, a meghirdetett időpontok nagyjából fele üres – ismertette a tényeket a városvezető, de a téma kapcsán kiemelte, hogy megfelelő fűtési körülmények mellett már az öltözők is üzemelnek.

A parasport is fontos Győr életében. “A GYAC mint a város legfontosabb klubja várja a parasportolókat is. Kollégám Kertész Tamás sokat tesz az ilyen jellegű programok sikeréért. Folytatni kell ezt az utat, a költségvetésből is támogatjuk majd őket” – hangsúlyozta az alpolgármester. A költségvetésnél maradva Radnóti Ákos elmondta, hogy igyekezett azért lobbizni, hogy az általa képviselt területeket amennyiben lehet támogassák. “Rengeteg olyan sportos fejlesztésünk van, ami az egész lakosságot érinti, előttünk a lehetőség, hogy még jobb eredmények szülessenek!” – emelte ki a városvezető.

A Sportcsillagok Gálájáról is szólt Radnóti Ákos. “Nagyon sok sportágban kiválóak az eredmények, és az utánpótlás teljesítménye is példaértékű” – ismerte el a tehetségek munkáját. Az alpolgármester elmondta, hogy maga is nagyon szívesen jár mérkőzésekre.

A műsor végén városi teendőkről is beszélt a városvezető. Mint mondta a fakivágásokat sokszor nem lehet halogatni, Adyvárosban is volt rá példa, hiszen a fa gyökérzete felnyomta a járdát. “Nem végzünk félmunkát, utána kell járni a problémáknak, a bejelentéseket végig kell menedzselni, de a technikai folyamatokat be kell tartani. Ha egy munka elindul, azt értékelni kell!” – zárta szavait Radnóti Ákos.

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid