Adyváros lett a legsportosabb városrész

Pécskai István Ács Tamás
2023.02.07. 13:30

Adyvárosnak immáron papírja van róla, hogy Győr legsportosabb városrésze. „A sport összeköt, szívügyünk a mozgás” című rendezvénysorozat részeként mérkőztek meg Győr városrészei különböző, fizikai aktivitásokra építő versenyekben. Mindezt előadások, érzékenyítő beszélgetések és játékok kísérték. A programsorozat nagy hangsúlyt fektetett az összefogásra, a szolidaritásra, a önkéntességre, valamint a hátrányos helyzetben, fogyatékkal élők elfogadására.

Első körben az általános iskolás csapatok mérkőztek meg egymással vízi vetélkedőkben. A középiskolások aztán strandröplabdában, kosárlabdában és kispályás fociban döntötték el, melyikük a jobb és az ügyesebb. Az óvodások versenyében szerepelt a 30 méteres futás, a helyből távolugrás és a medicinlabda-dobás is. A fogyatékkal élők pedig többek között kosárra dobásban, labdavezetésben és mozgásos amőbajátékban mérették meg magukat.

A 2022 bajnokának járó serleget Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester, Adyváros képviselője vehette át a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában. Adyváros mostantól egy éven át viselheti a Győr legsportosabb városrészének járó elismerést.

,,Sokszor mondom a rendezvényeken, hogy Adyváros a legsportosabb városrész Győrben. Most már papírja is van erről. Próbáltam a programsorozat mindegyik helyszínén ott lenni, és a sportolásba is bekapcsolódni. Nagyon örülök, hogy a fogyatékkal élő sportolók részt tudtak venni az eseményen, hiszen az ő sportolási lehetőségüket is próbáljuk minél inkább támogatni és bővíteni. Adyváros megnyerte már az ország legjobb lakótelepe címet, most pedig van egy legsportosabb városrész elismerése is. Szeretnénk folytatni ezt a sorozatot, az a célunk, hogy Adyváros minél több megméretésben az élen zárjon” – nyilatkozta Radnóti Ákos.

Képünk az Adyvárosi Sportnapon készült, 2022. május 14-én

„A sport összeköt, szívügyünk a mozgás” rendezvénysorozatot az EMBERsÉG Diáksport Egyesület szervezte.

,,A program célja az volt, hogy fizikai aktivitásra építve erősítsük a városrészek kohézióját és az elfogadást. Nagyon mozgalmas éven vagyunk túl. Igyekeztünk az óvodásoktól a felnőttekig minél szélesebb réteget megszólítani. Ezt el is értük. Remek alkalom volt mind az intézmények, mind pedig a gyerekek számára, hogy tréfás versenyeken méressék meg magukat. A program során végig különösen nagy hangsúlyt kapott a fogyatékkal élők integrációja és elfogadása. Rengeteg érzékenyítő programot szerveztünk” – mondta Kertész Tamás, az EMBERsÉG Diáksport Egyesület elnöke.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” című projekt támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #híradó |