Hirdetés
dr. Ruppert István és Barth János

Pro Universitate Díjat kaptak

Fotó: Májer Csaba József
Győr+
2020.10.22. 15:20

A győri Széchenyi István Egyetem legrangosabb elismerése a Pro Universitate Díj, amelyet azok érdemelhetnek ki, akik hosszú időn keresztül rendkívül magas színvonalon szolgálják az intézményt. A hagyományos szeptemberi Akadémiai Nap ebben az esztendőben a koronavírus-járvány miatt – a résztvevők egészségének megőrzése érdekében – elmaradt, ezért külön, személyesen vehették át a díjat az egyetem elkötelezett kollégái.

Hirdetés

Az egyik díjazott dr. Ruppert István Liszt-díjas orgonaművész és zenepedagógus, a Művészeti Kar volt dékánja, akinek a főiskolai és egyetemi szintű zeneművész-, zenetanár- és művészképzés szervezőjeként, koordináló személyiségeként végzett sikeres, eredményes vezetői munkájáért ítélték oda az elismerést.

Az elismerés mindig jólesik, de természetesen nem ezért dolgozom. Ugyanakkor jó érzés, hogy amit tettem, az más szemében is fontos – válaszolta kérdésünkre a kitüntetett. – Több mint tíz éve egy vezetőképző tréningen az előadó azt mondta, hogy aki vezetővé válik, már nem lesz a kollégái barátja. Én igyekeztem rácáfolni erre: sosem éreztem magam vezetőnek, inkább egyfajta közös képviselőnek.”

Hirdetés

A volt dékán a bejárt útról szólva elmondta, hogy amikor idekerült, húsz diák volt egy évfolyamon, most pedig több mint hatvan elsőst vettek fel. „Ez azt mutatja, hogy a kar az egész országban rangot vívott ki magának, s a Zeneakadémia után a legnépszerűbb zenei felősoktatási intézménnyé vált. Ez a kiváló tanári gárdának köszönhető, mert a művészeti képzésben a hallgató nem iskolát, hanem mestert választ, akinek szakmai és emberi hitele van” – hangsúlyozta.

Idén a másik Pro Universitate Díjat Barth János kapta, aki helyett felesége vette át az elismerést. Barth János a Széchenyi István Egyetem jogelődjén 1980-tól pénzügyi és munkaügyi osztályvezetőként és gazdasági szaktanácsadóként dolgozott. Kitűnő munkavégzése és kimagasló irányító tevékenysége eredményeként előbb gazdasági igazgatóhelyettesi, majd gazdasági igazgatói, végül az intézmény egyetemi rangra emelkedésekor főigazgatói kinevezést kapott, mely tisztséget csaknem másfél évtizedig, nyugdíjba vonulásáig eredményesen töltötte be. Ez az elkötelezettség és csapatmunka, összetartozás mindig jellemző volt az Széchenyi István Egyetemre a különböző időszakokban. 

A három és fél évtizedes korszak kiváló pénzügyi irányítójának, a 2015-ben nyugalomba vonult gazdasági főigazgatónak az intézmény hatékony gazdálkodásában, működtetésében, a takarékos és célirányos, példamutató pénzügyi tevékenység szervezésében, a szervezet kiépítésében és irányításában végzett kiemelkedően értékes munkáját ismeri el a Pro Universitate Díj.

Kapcsolódó témák: #elismerés | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat