Piaci ponton is árusíthatnak a ménfőcsanakiak

Zombai-Kovács Ákos | Illusztráció: Ács Tamás
2022.12.16. 09:20

Mostantól egy úgynevezett Piaci Ponton is árusíthatnak a helybeliek Ménfőcsanakon - ezt a körzet önkormányzati képviselője jelentette be, a Győr+ Médián keresztül.

Hirdetés

Dr. Laczkovits-Takács Tímea kiemelte, nagy sikere van a helyi kézműves és termelői piacnak, de szeretne lehetőséget biztosítani a piaci időpontok közötti időszakban is arra, hogy helyiek kézműves termékeiket árulhassák a lakosság körében.

A postával szemben térköveztek le egy placcot és állítottak ki két piaci asztalt, itt bárki árusíthat, ha azt előtte jelzi a képviselő felé. A Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piacnak az elmúlt hónapokban akkora volt a sikere, hogy azt még kitalálója se gondolta volna. Egyre több árus és kereskedő, sőt egyre több vásárló is megjelenik a Bezerédj-kastély melletti placcon, gyorsan híre ment a kezdeményezésnek.

A körzet képviselője mostantól a piaci időpontok között is szeretne lehetőséget biztosítani az árusításra. „A termelői piac nagy siker, népszerű lett az emberek körében és több lakossági megkeresést is kaptam azzal kapcsolatban, hogyan és hol lehetne kézműves termékeket árusítani a piaci időpontok közötti időszakban” – mondta dr. Laczkovits-Takács Tímea. „Gondoltam, gondoltunk egyet és kihelyeztünk két árusító padot ide, a korábban elhelyezett kupakgyűjtő szív mellé, a postával szemben, a padok alá pedig mutatós térkő került, vagyis egy egészen kulturált helyszín várja az árusítani vágyókat” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Az újrahasznosítás jegyében kerültek ki az árusító asztalok, sőt alattuk, a térkő is feleslegessé vált máshol, itt viszont jól jött az újításhoz. Aki kereskedni szeretne saját kézműves termékeivel, csak jeleznie kell a képviselőnek. „A napokban közzé teszek egy úgynevezett használati utasítást, de nagyon egyszerű az egész, a termelőnek csak telefonon vagy e-mail-ben jeleznie kell nekem a tervezett árusítás előtti napon, hogy mettől, meddig és mit szeretne árulni ezen a piaci ponton” – fogalmazott a körzet képviselője.

Az asztalok egész évben használhatók, az igénybe vételi igényt a takacs.timea@gyor-ph.hu email címen vagy a 06209253658-as mobilszámon kell bejelenteni. A korábban kihelyezett kupakgyűjtő szív és az árusító padok környékén már egy kisebb közösségi tér alakult ki. A képviselő azt szeretné, ha rendszeresen kínálnák itt termékeiket a ménfőcsanakiak, tovább gazdagítva ezzel a helyi piaci palettát.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés