Piaci levesosztás jótékony céllal

Zombai-Kovács Ákos
2024.02.15. 10:26

Jótékony levesfőzés és levesosztás lesz pénteken a győri vásárcsarnokban. A piac néhány zöldség-gyümölcs és húskereskedője gondolt egy nagyot, kitalálták, hogy a Kőleves című mese ötletét követve összeadják az alapanyagokat és mintegy 300 adag ízletes levest készíttetnek a korábbi csarnokbeli lecsófőző verseny győztes séfjével. A leveseket jelképes összegért kínálják a piacra látogatóknak, a befolyt összeggel pedig a Lurkó Alapítványt támogatják a jótékony kereskedők.

A város egyik fontos találkozási pontja a vásárcsarnok. Egyre többen járnak ide bevásárolni, de egyre több a saját program is a piacon.

Pénteken jótékony kereskedők invitálják az embereket, egy nagyszabású jótékonysági eseményre.

„Van itt egy összetartó, hasonlóan gondolkodó kereskedő csapat, korábban mi szerveztük a lecsófőzést is, most pedig a meséből ismert kőleves főzést elevenítjük fel, mi összeadjuk a hozzávalókat, a lecsófőző verseny győztes séfje pedig elkészíti a savanyú káposztás, húsos finomságot” – mondta az akció egyik főszervezője Markó Vendel.

Több zöldséges és húsos kolléga is a jó ügy mellé állt. Ők adják az alapanyagot, amiből finom leves készül, amit aztán jelképes áron kínálnak péntek délelőtt. ”Arra gondoltunk, hogy jelképesen 100 forintot kérünk minden adag levesért, de mindenki annyit fizet érte, amennyit akar, az összegyűlt pénzzel pedig a Lurkó Alapítványt szeretnénk támogatni, és kapcsolódva a levesosztáshoz, a pénteki napon jónéhány minőségi zöldséget és gyümölcsöt is akciósan, nyomott áron kínálunk a kedves vásárlóknak” – tette hozzá az ország legszebb piaci standjának tulajdonosa.

A következő időszakban más programok is lesznek a csarnokban, legközelebb húsvétkor készülnek nagy dobásra a piacosok. ”Folyamatosan tervezgetünk, szervezgetünk, az év során több programot is szeretnénk megvalósítani, legközelebb majd húsvétkor, az a célunk, hogy minél több embert bevonzzunk a csarnokba, nem csak az idősebb korosztályt, de a fiatalokat is, ismerjék meg ők is, hogy milyen egy igazi, európai piac” – fogalmazott Markó Vendel.

Péntek délelőtt 11 órától tehát jótékony levesfőzés- és osztás a vásárcsarnok előtti téren. Ahova a Győr+ Rádió is kitelepül majd, hogy ne kőlevesből, de jó zenékből se legyen hiány.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos