Piac és disznótor is lesz Ménfőcsanakon

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Ács Tamás
2023.11.28. 08:25

Ha hétvége, akkor ismét Ménfőcsanaki Kézműves és Termelői Piac, ami most, az ünnepek közeledtével hangulatos falusi disznótorral is kiegészül. Erről beszélt a Győr+ Médiának a program ötletgazdája, Ménfőcsanak önkormányzati képviselője. Dr. Laczkovits-Takács Tímea kiemelte, népszerű a helyi piac, ahol ezúttal disznótor is lesz, sőt még a Mikulás is megérkezik majd a programra.

Immár a sokadik kézműves vásár és termelői piacot rendezik most hétvégén, Ménfőcsanakon. Különleges lesz a szombati program, hiszen ezúttal a forgatag falusi disznótorral is kiegészül. A körzet képviselője, egyben a helyi piac ötletgazdája szerint egyre népszerűbb a termelői vásár. „Korábban komoly igény volt rá, ezért is indítottuk el a csanaki piaci sorozatot, a tapasztalatok pedig nagyon jók, minden alkalommal sokan jönnek és nem csak Ménfőcsanakról, de az egész városból”– mondta dr. Laczkovits-Takács Tímea.

A helyi vásáron folyamatos az érdeklődés, de a képviselő tapasztalatai szerint a kísérő rendezvények is nagyon népszerűek. Erre számít most hétvégén is, a második falusi disznótoron. ”Invitálok mindenkit szombatra, mert valóban hamisítatlan falusi vendéglátásban lesz részünk, Molnár Balázs böllér jóvoltából az érdeklődők végigkövethetik a levágott disznó teljes feldolgozási folyamatát, perzselés, bontás, darabolás, csontozás, de hurka és kolbásztöltés is lesz” – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

Szombaton 9 órától indulnak a programok a Bezerédj-kastély udvarán. A hagyományos piac mellett az érdeklődők végigkövethetik, hogyan is zajlik a levágott disznó feldolgozása, sőt kóstoló is vár mindenkit. Az egész családot várják majd a szervezők, hiszen amíg a felnőttek disznótoroznak vagy válogatnak a standoknál, a kicsiket kézműves foglalkozások és még a Mikulás is várja.