Hirdetés
Sorozatos

Pár hónap alatt több milliót szedtek össze lopásokból

Fotó: Pixabay
Győr+
2021.03.17. 07:37

A vád szerint a 28 és 29 éves férfiak 2020 tavaszán, Győrben és környékén közel húsz lopást követtek el, mellyel összesen több mint 2,5 millió forint kárt okoztak, valamint a lopásokhoz kapcsolódóan 150 000,- Ft rongálási kár is keletkezett

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 28 és 29 éves férfiak 2020 tavaszán több mint húsz bűncselekményt követtek el.

Ezek során loptak el idős sértettől bankkártyát, amiről aztán pénzt vettek fel, loptak robogókat, kerékpárokat. Előszeretettel loptak robogók sisaktárolójából bukósisakot, telefonokat, készpénzt. A terheltek lezárt járműből loptak el fűkaszát, horgászfelszerelést, építkezésekről tulajdonítottak el térfigyelő kamerát, csöveket, kábeleket.

A vádlottak nyitott pénztárból vettek el pénz, sőt odáig is merészkedtek, hogy egy biztonsági őr őrizetlenül hagyott szolgálati kabátját, és hátizsákját lopták el, benne az összes irattal, és személyes okmánnyal.

A vádlottak egyike még saját édesapjától is lopott 18 000,- Ft-t, valamint egy füstölt csülköt és egy tábla szalonnát.

Az egyik vádlott előállítása során a Rendőrkapitányság előállító helyiségének falára „Ments meg Uram” szövegű falfirkát készített, amivel 15 000,- Ft rongálási kárt okozott.

A vádlottak cselekményeikkel több mint 2,5 millió forint lopási, és 150 000,- Ft rongálási kárt okoztak.

A már többször büntetett vádlottak ellen az ügyészség több rendbeli minősített lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat. Velük szemben – a halmazati szabályokra figyelemmel – 7 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #Győr | #ügyészség |
Hirdetés