Megérkeztek a második teszt eredményei

Pannonhalmi végzősök: a második teszt is negatív

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.09.17. 19:15

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium járvány-szabályzatát továbbra is szigorúan betartják, hiszen nem tudni, hogyan alakul a járványhelyzet.

Hirdetés

„A nagy válsághelyzetekben a legkisebb örömhír is megújítja erőinket. Egy ilyen kis győzelem, hogy a pannonhalmi végzősök második negatív teszteredménye is megérkezett, azaz ezt a kis csatát – valószínűleg és sajnos nem az utolsót, de mégis!!! – megnyertük” – fogalmazott Juhász-Laczik Albin OSB, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója.

Hozzátette, hogy hálás a pozitív tesztet produkáló diák szüleinek, hogy egyből közölték a hírt, így még időben megtudták, és nem tudott tovább terjedni a vírus.

„Ákos és Bernát atya, a főmonostori vendégfogadás felelősei a gimnázium rendelkezésére bocsátottak elkülöníthető vendégszobákat arra az esetre, ha valamelyik tanulónak komolyan indokolt esetben el kellene hagynia az iskolát. Visszautazásakor ide, a vendégszobákba költözve tudjuk őt „zsilipelni”, hogy a megfelelő időtartamú elkülönítés után térhessen vissza a kollégiumi évfolyam-kohorszába” – magyarázta Juhász-Laczik Albin.

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium járvány-szabályzatát továbbra is szigorúan betartják, hiszen nem tudni, hogyan alakul a járványhelyzet. A szülőket folyamatosan tájékoztatják, sőt, nagyban építenek javaslataikra a szülői látogatások és a hazautazások átszervezésénél.

Az igazgató arra buzdít mindenkit, hogy a legapróbb sikereket is osszuk meg egymással, hiszen ezek motiválnak minket, ezekből meríthetünk erőt a küzdelemhez. „Nehéz időszakban egyetlen örömhír, mint a sötétben egyetlen gyertya lángja, reményt ad; a remény pedig lelki immunitást, minden lappangási idő nélkül, és nem csak járványok ellen.”

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bencések | #koronavírus | #pannonhalmi apátság |