Pán Péterék, Tűzoltó Sam és Wednesday is a felvonulók között

Győribaba Fesztivál: félmilliós adomány a főszervezőknek

Ficsór Dávid Fotó: Ács Tamás
2023.05.21. 11:57

A hagyományokhoz híven ismét babakocsis felvonulással startolt az idei Győribaba Fesztivál. A lelkes, kreatív jelmezbe öltözött családok nyolc óra után a volt megyeháza előtti téren gyülekeztek. Természetesen a rendezvényen ott volt dr. Dézsi Csaba András, valamint a fesztivál két motorja, Hídvégi-Vas Éva és Bokkon Viktória, a főszervező Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület elnöke és alelnöke is.

Utóbbi a Győr+ Médiának elmondta, hogy az egy hetes program leglátványosabb eleme ez a felvonulás, ahol különböző családok tudnak találkozni, a gyönyörű belvárosban együtt sétálnak és beszélgetnek egy jót, megosztva egymással tapasztalataikat. „Minden adott ahhoz, hogy a Győribaba Fesztivált megnyissuk, és köszönjük dr. Dézsi Csaba András polgármester úrnak, hogy a rendezvényünk mellé állt idén is, és támogat bennünket!” – hangsúlyozta Bokkon Viktória.

A városvezető vasárnap délelőtt ismét csatlakozott a menethez, ám indulás előtt egy félmillió forintos adományról tanúskodó táblát nyújtott át a baba-mama egyesület képviselőinek.

„Fontos az, hogy a szociális, a kulturális intézményeink mellett Győr kisebb civil szervezeteit is támogassuk, akik színesítik és gazdagítják a város életét” – emelte ki a polgármester.

Galéria: Ács Tamás

A látványos menet 9 óra után indult el, át a belvároson, a végállomás pedig az Árkád bevásárlóközpont volt, ahol koncertek, arcfestés, ugrálóvár és egyéb közösségi programok várták a családokat. A Győribaba Fesztivál ezzel elstartolt, a jövő hét rengeteg izgalmas előadást és programot tartogat a család minden tagjának.

A részletes programok a Győribaba Fesztivál Facebook-oldalán olvashatók.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Korábban a témában: