Pályaorientációs napon tartott előadást kolléganőnk

Fotó: NB
Németh Boglárka
2022.10.15. 15:31

Hová érdemes továbbtanulni? Mihez kezdjek, ha leérettségiztem? - sok aporos diák fejében fordulnak meg hasonló kérdések elég gyakran, ezért az iskolavezetés úgy döntött, segít a diákoknak.

Hirdetés

Az általános iskolásoknak szombaton szülők mutatták be szakmájukat, míg a középiskolásoknak egykori aporos, manapság kiemelkedő szakmai tevékenységet végző öregdiákok meséltek arról, hogyan lettek sikeresek. Kolléganőnk, Nimsz Zsuzsanna (fenti nyitóképünkön) – akinek már nem csak a hangjára ébredhetnek a győriek, hanem a nap legfontosabb történéseit felkonferálva, a televízió előtt, szemükkel meg is csodálhatják – egész délelőtt, több turnusban mesélte el hogyan lett rádiós hírolvasó és szerkesztő, valamint televíziós műsorvezető a Győr Plusz Médiánál. 

Nagyon örülök annak, hogy gimnazistáknak is sikerült pályaorientációs napot szerveznünk az Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontban, hiszen náluk a fő cél még a továbbtanulás. A kisebbeknek a szülők mutatják be játékos módon a saját szakmájukat, a nagyobbak, tehát a középiskolások azonban többre vágynak. Számukra olyan érdekes, izgalmas és ismert egykori diákjainkat hoztuk el, akik segíthetnek, hogy a tanulók a legjobb döntést hozzák majd az utolsó évben.” – számolt be a Győr Plusznak Áder Ferencné, intézményvezető.

A fiatalok csillogó szemekkel várták minden órában Nimsz Zsuzsanna előadását, aki igyekezett interaktív bemutatóval készülni a diákok számára. “A pályaorientációs nap mindig egy remek lehetőség a fiataloknak, hogy jobban megismerjék az adott szakma képviselőjét és az adott munkaköröket. Én, mint volt aporos diák, nagyon örültem a felkérésnek és megtisztelőnek tartom. Igyekeztem úgy összeállítani az előadásomat, hogy laza, interaktív legyen és a gyerekeket is bevontam az előadásba. Remélem sokakat inspiráltam arra, hogy a médiában helyezkedjenek el a jövőben.– mesélte Nimsz Zsuzsanna. 

A fiatal tehetség a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte meg alapdiplomáját kommunikáció-és médiatudomány szakon, majd mester diplomát is szerzett. Több helyen kipróbálta magát gyakornokként, köztük a Győr Plusz Médiánál is. Zsuzsi a fiatalokat is arra ösztönözte, ha tudják mi az irány, merjenek próbálkozni és igyekezzenek minél több területet kipróbálni. A rádiós és tv-s médiaszakember a Győr Plusz Rádió hírolvasó-szerkesztője, egy ideje pedig a tévé képernyőjén, a Győr Plusz Televízió esti híradójában is láthatják a nézők. Zsuzsi emellett saját vállalkozása beindításán is dolgozik. A Győr Plusz Média közösségének aktív tagja, kreatív ötleteivel segíti a győri médiaközpont fejlődését.

Az Aporban Zsuzsi mellett előadást tartott még a szintén egykor a padokat itt koptató, Magyarósi Csaba, youtuber, valamint Kamrás István a Nemzeti Közszolgálati Egyetem HÖK elnöke is. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+Média | #híradó | #pályaválasztás |