Pálinkaszentelés a Szent Miklós templomban

Szerző és fotó: Kárpát Zsolt
2022.12.03. 12:13

Ismét közeleg december 6-a, azaz Szent Miklós napja, ami egyben a Magyar Pálinka Napja is. Ebből az alkalomból a Magyar Pálinka Lovagrend tizenhatodik alkalommal rendezett ünnepséget a győri Szent Miklós templomban, amelyen sor került a pálinka megáldására is.

Az ország különböző részeiről 50-60 „pálinka lovag” érkezett a győri Szent Miklós templom udvarára. A Pálinka Lovagrend tagjai díszes viseletet öltöttek magukra, miközben egy kis kóstolót is kaptak az idei termésből.

 „Szent Miklós a pálinkafőzők védőszentje is. Ilyenkor hálát adunk az idei termésért. A szent liturgia egy pálinka áldással zárul, pannonhalmi rozé törköly pálinkát fognak felszentelni. A rendezvényünk jótékony célú, mert jelentős adományt gyűjtöttünk a Csillagszem Egyesületnek” – beszélt a mai napról Barabás Attila a magyar Pálinka Lovagrend nagymestere.

Ketten megkapták a Magyar Pálinka Érdemrendet. Vértes Tibor és Boldoczki Pál, gyümölccsel foglalkozó kiváló szakember vehette át a rangos elismerést.

Az esemény különlegessége volt, hogy erre az egy napra dr. Mészáros István kanonok, Kalocsáról Győrbe hozta az egyik magyarországi Szent Miklós ereklyét.

Kapcsolódó témák: #élelmiszer | #Győr+ TV | #híradó | #pálinka |