Óvodásoknak rendeztek atlétikai napot

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2022.09.30. 15:11

Tíz győri óvoda vett részt azon a közösségépítő sportos játéksorozat harmadik állomásán, amelyet péntek délelőtt az Olimpiai Sportparkban tartottak meg. A gyerekek mini háromtusában mérhették össze tudásukat. A rendezvény célja egyben az érzékenyítés is mondta el a Győr + Médiának Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke.

Több mint 200 nebuló sorakoztak fel a megnyitón. A protokoll nem tartott sokáig, a gyerekek már nagyon várták, hogy kezdődhessen a verseny. A pénteki rendezvény egy egész éves sportos játéksorozat 3. állomása.

„Városrészek, fiatalok és idősebbek is vetélkednek egymással. Ez egy nagyon jó kezdeményezés. Kiemelkedően fontos azért is, mert a fogyatékkal élők sportolási lehetősége is biztosított ezeken az eseményeken.” – emelte ki Radnóti Ákos győri alpolgármester.

Az egész játéksorozat a mozgásra épül, és egy másik fontos küldetésnek is szeretnének megfelelni a szervezők. Ez az érzékenyítés.

„Itt is vannak olyan gyerekek, akik kisebb nagyobb spektrumzavarral rendelkeznek. Továbbra is azt gondoljuk a pályázatkiíróval együtt, hogy a sport egy olyan nyelv, ahol eltűnnek a különbségek, és azt is tudni kell, hogy a mozgás mindenkié.” – nyilatkozta Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke és a rendezvénysorozat főszervezője.

A városrészeket megmozgató események utolsó állomása december 2.-án lesz, amikor még inkább középpontba kerülnek a fogyatékossággal élők.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

A program a TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001 „A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában” című projekt támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó témák: #Győr | #híradó | #óvodák | #sport |