Hirdetés
Bábszínház

Ötvenszer Vuk a Vaskakasban

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2022.04.10. 14:01

Vasárnap 11 órakor játszották ötvenedszer a Vuk című előadást a Vaskakas Bábszínházban. A tapsrendnél megérkezett a torta és a színészeket is köszöntötték. A darabot Győrön kívül Tatabányán, Budapesten és Kaposváron is játszották és a koreográfia, melyet Ladányi Andrea készített, a legjobb mozgásért járó koreográfia díját is elnyerte.

Hirdetés

Markó Róbert rendező a Győr+ Médiának elmondta: a Fekete István regénye alapján készült darab különlegessége, hogy az egy össztársulati munka, amely egy új formanyelvvel ötvözi mozgást és a bábszínházat. Ezt azt jelenti, hogy a báb és a színész teste együtt ad ki egy figurát.

“Az előadást eddig több mint húszezren látták. A gyerekek nem prekoncepciókkal érkeznek, ezért nem is hasonlítják a rajzfilmhez, a szülők pedig el tudnak vonatkoztatni. Mi ezt a regényre építettük és nagy a siker, nagyon pozitívak a visszajelzések” – osztotta meg velünk a rendező.

Hirdetés

Bede-Fazekas Csaba, a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagja, Kossuth-díjas, érdemes és kiváló színművész is ötvenedszer szerepelt a Vukban. “Nekem végig kísérte az életem, ez volt a kedvenc könyvem én ezen nőttem fel, de az író összes könyvét olvastam. Nagyon hálás vagyok és nagyon köszönöm hogy meghívtak és eljöhettem ebbe a társulatba és öreg koromra is az életem része. “

Markó-Valentyik Anna bábművész, a Győr+ környezetvédelmi műsorának háziasszonya is fél századszor szerepelt. Három karakter bőrében is láthatjuk. Ő játssza Vuk anyját Ínyt, Vuk testvérét, aki szintén Íny, továbbá Kalánt, a nyulat.

“Ebben a darabban minden összeért, mindenki valahogy tudta a legelőnyösebb oldalát mutatni, Ladányi Andrea megdolgoztatott minket. Ennél az előadásnál érzem azt, hogy mindegy hány éves gyerekek ülnek előttünk, csendben figyelik, ahol nevetni kell ott nevetnek, ahol figyelni kell ott figyelnek. Nagyon jó volt játszani“- mondta a művésznő.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Farkas Mónika, Németh Boglárka

likeold
a fb oldalunkat