Orvos szeretne lenni a győri diák, aki segített az aluljáróban összeesett férfin

Győr+ Győr+ Rádió
2023.02.01. 17:58

Botka Bálint a Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium tanulója nem érzi nagy dolognak, amit tett. Neki teljesen természetes volt az, hogy segít egy bajba jutott emberen.

Csepi László tűzoltó ezredes, polgári védelmi felügyelő számolt be Facebook oldalán az esetről, miszerint egy férfi a győri vasúti aluljáróban összeesett. Amíg a végzős diák megkezdte a segítségnyújtást, addig egy hölgy hívta a mentőket.

Botka Bálint elmondta, hogy egy barátjával tartott a buszpályaudvar felé a vasútállomás aluljáróján keresztül, amikor meglátott egy férfit a földön feküdni. Az úr eszméleténél volt, de nem reagált semmire és nem tudott megszólalni. A férfit három hölgy körül vette és próbáltak segíteni, amikor megjelent Bálint a barátjával. „Ahogy lehajoltam, megpróbáltam vele kommunikálni, de nem sikerült. Átvizsgáltam a nyakát, a fejét, megnéztük, hogy nincs-e a szájában valami. Amikor köhögni kezdett akkor oldalra fordítottuk és próbáltuk szóval tartani amíg meg nem érkeznek a mentők” – részletezte Botka Bálint.

Bálintnak nem ez volt az első eset, hogy segítséget nyújtott egy balesetet szenvedő embernek. Elmondása szerint egyáltalán meg sem fordult a fejükben, hogy elmenjenek a férfi mellett, hiszen Bálint mindig megpróbál erején felül segíteni, ha szükség van rá.

Arra kéne buzdítani az embereket, hogy ha bajba jut valaki akkor odamenjenek és segítsenek. Sok rosszat nem tudnak tenni azzal, ha segítséget nyújtanak. Ha mindenki megtenné a tőle telhető legtöbbet, akkor nem lenne ennyire meglepő az, ha valaki segít a másikon” – emelte ki Botka Bálint.

A fiatal, végzős diák orvosi pályára készül és ez az eset csak még jobban megerősítette abban, hogy véghez vigye a terveit.

Korábban a témában: