Ökoolimpia kezdődött Győrben!

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2024.04.25. 09:42

Harmadik alkalommal rendeznek Ökoolimpiát Győrben, amelynek célja a gyerekek környezettudatos gondolkodásának erősítése. A mai ünnepélyes megnyitón dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere köszöntötte a résztvevőket.

Győr városa számára kiemelten fontos a környezetvédelem ügye, ennek egyik újabb ékes bizonyítéka a győri önkormányzat által életre hívott, „Sövény-Ökoolimpia” elnevezésű rendezvény, amelynek hivatalos megnyitóját csütörtökön délelőtt tartották az Olimpiai Sportparkban. 

A Zöld Győr program részeként immár harmadszor megrendezett vetélkedőn a fiatalok megtapasztalhatják, hogy akár apró cselekedettel is elérhető számottevő változás a környezetünkben, valamint hogy a játékok során a csapatmunka és az összefogás segítségével érhető el a közös siker.

A megnyitón dr. Dézsi Csaba András kiemelte: „Győrben a környezetvédelem kiemelt figyelmet kap az elmúlt években, korábban azonban sajnos ez nem mindig volt így. Ahhoz, hogy a Föld mindannyiunk otthona maradjon, most kell cselekedni. Ha ugyanis a környezetünk egészségesebb, mi is egészségesebben élhetünk. Éppen ezért Győrben megvédjük az erdőinket, szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és jelentős mértéknem megújítottuk a győri buszparkot.”  – sorolta a zöld intézkedéseket a város első embere.

Győr polgármestere ezután megkérdezte a diákoktól, hogy hányan gyűjtik otthon szelektíven a hulladékot. Szerencsére sokan jelentkeztek, dr. Dézsi pedig felhívta a figyelmet, hogy a diákok a  szülőknek is vigyék haza a környezetvédelem fontosságának üzenetét.

A polgármester végül eredményes és jó hangulatú vetélkedő kívánt valamennyi résztvevőnek, amely – mint fogalmazott – kiváló alkalom rá, hogy egymástól és a szakemberektől is új ismereteket sajátítsanak el.

A hivatalos megnyitót követően kezdetét vette a verseny, ahol környezettudatos ifjú olimpikonokra egyebek között öko-totó, akadálypálya, és sok-sok játékos, sportos feladat vár. A közös valamennyi kihívásban az, hogy a környezetvédelem témaköréhez kapcsolódik és segíti az öko-szemléletformálást.

A harmadik győri Ökoolimpa két napon át zajlik az Olimpiai Sportparkban, ahova mintegy kétszáz diákot várnak a győri iskolákból.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta