Hirdetés

Nyomkövetőt is szerelt szerelme autójára a zaklató

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.03.02. 07:49

A vád szerint a 34 éves férfi másfél éven keresztül üldözte szerelmével a 32 éves sértettet, és még egy nyomkövetőt is szerelt az autójára, hogy tudja, merre jár.

Hirdetés

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 34 éves terhelt és a 32 éves sértett 2019 májusában ismerkedtek meg, és a vádlott kapcsolatot szeretett volna kialakítani a sértettel, aki ezt visszautasította. Ennek ellenére a férfi közösségi oldalakon, e-mailen folyamatosan írt a sértettnek, aki hiába kérte nyomatékosan, hogy hagyja békén.

Végül a sértett feljelentést tett a férfi ellen, de a terheltet ez sem akadályozta meg abban, hogy folytassa zaklató tevékenységét. A terhelt a sértett akarta ellenére rendszeresen virágcsokrokat, ajándékokat küldött a hölgynek, vagy hagyott az autóján.

Hirdetés

A terhelt nyolc hónap alatt több mint kétszáz e-mail üzenetet küldött a sértett munkahelyi e-mail címére, közösségi oldalon is többször kereste a sértettet, lakóhelyén pedig 30 alkalommal jelent meg személyesen.

Végül a vádlott vásárolt egy GPS nyomkövetőt is, és azt a sértett autójára felszerelte azért, hogy pontosan meg tudja határozni, hogy a sértett hol tartózkodik.

Az ügyészség az elkövetőt tiltott adatszerzés bűntette és zaklatás vétsége elkövetésével vádolja. Vele szemben – a halmazati szabályokra figyelemmel – négy év szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Győri Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni. – tudatta sajtóközleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

likeold
a fb oldalunkat