Oktatás

Nyílt napok után, merre tovább fiatalok?

Zombai-Kovács Ákos Ficsór Dávid
2022.11.16. 10:40

Hatalmas érdeklődés mellett zajlottak a Győri Szakképzési Centrum intézményeinek nyílt napjai, erről a centrum kancellárja számolt be a Győr+ Médiának. Gede Eszter kiemelte, egyre többen szeretnének versenyképes tudást szerezni, ezért a legtöbb iskolában többszörös a túljelentkezés és olyan nehéz bejutni az intézményekbe, mint a gimnáziumokba.

Sportos és vagy kreatív fiatalok töltötték meg néhány napja az adyvárosi Kreatív és Sport Technikumot. Hatalmas érdeklődés mellett zajlott az intézmény nyílt napja, sokan választanák az intézményt, de a szakképzési centrum minden iskolájában sokan érdeklődnek a lehetőségek iránt.

„Eddig óriási volt az érdeklődés a már lezajlott nyílt napokon, amik azért jók, mert a fiatalok és szüleik nem csak az iskolával, a körülményekkel, feltételekkel, de akár a duális partnerekkel is személyesen találkozhatnak, és ez alapján dönthetnek arról, hol tanulnak tovább” – mondta Gede Eszter.

Gede Eszter Fotó: Z.K.Á.

Jobbnál jobb iskolák, jobbnál jobb mutatókkal, nem csoda, hogy egyre vonzóbb a duális szakképzés Győrben.

A kancellár is nehezen emel ki intézményei közül, mert nem csak versenyképes tudást, de a legtöbb helyen szakmát is kapnak a diákok. „Büszkén mondhatom: népszerűek az iskoláink, a legtöbb helyre többszörös a túljelentkezés, legalább olyan nehéz bejutni ezekre a helyekre, mint a minőségi gimnáziumokba” – tette hozzá a Győri Szakképzési Centrum kancellárja.

A tél végéig bőven van még idő a pályaválasztásra, de a szakember azért kiemelte, érdemes jól átgondolni, hogy merre tovább.

A szakképzési centrumban 2023-ban is komoly túljelentkezésre számítanak.

Akik nagyon bizonytalanok és elképzelésük sincs arról, merre tanuljanak tovább, azok számára újdonságként egy orientációs évfolyam indul, a Gábor László Technikumban, ahol egész évben felmérik a diákok tudását, érdeklődését, aztán már könnyebb lesz dönteni a folytatásról” – fogalmazott Gede Eszter. Aki esetleg eddig lemaradt volna az őt érdeklő iskola nyílt napjáról, az van, ahol még pótolhatja ezt, de egyébként minden hasznos és fontos információt meg lehet találni a centrum és az iskolák honlapján is.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos