November végére kész a Tatai úti beruházás

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2022.08.30. 13:45

Megfelelő ütemben épül a Tatai úti körforgalom és a hozzá tartozó útfejlesztés. A csomópont teljes szakaszán elkészült az aszfalt kötőréteg, kialakították a közműveket és az új közvilágítást, valamint a jelzőlámpát. Felállítottak az úgynevezett portál táblákat is, amelyek a tájékozódásban nyújtanak a segítséget. A több mint 1.1 milliárd forintos beruházás műszaki átadása november 17-én lesz - mondta el a helyszínen Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője.

A csomópont közvilágítását már bekötötték, amelynek tesztelik és ellenőrzik a működését. Jelenleg többféle munkát végeznek a szakemberek, hogy a forgalmas útszakaszt időben át tudják adni.

Választókörzetem legnagyobb közlekedésfejlesztési beruházása itt zajlik a 81-es számú főút, a Tatai út, és a József Attila úti csomópontban. A munkálatok tavaly májusban kezdődtek meg és a településfejlesztési operatív program keretében több 1.1 milliárd forintból valósulnak meg. A befejezés finisében vagyunk. Eddig az aszfalt alapréteget már felhordták, és az úthálózatot is kialakították.– mondta a helyszínen tartott tájékoztatón Simon Róbert Balázs a térség országgyűlési képviselője.

Nem csak turbó körforgalommá alakítják át a csomópontot, hanem a hozzá tartozó útszakaszokat kiszélesítik, tette hozzá a politikus.

„A 81-es főút, illetve itt a körforgalom is, 2×2 sávosra bővül. Ez azt fogja eredményezni, hogy sokkal gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés. Így a Győri Nemzetközi Ipari Park is könnyebben megközelíthető. Ez azért is fontos, mert az ingázók 20%-a ezen az úton érkezik Győrbe.”

Az országgyűlési képviselő kiemelte: az elsődleges cél az volt, hogy biztonságos legyen a közlekedés. Ráadásul itt gépkocsiknak, teherautóknak, kamionoknak és kerékpároknak kell áthaladniuk.

Az útszakasz kopófelületének kialakítása szeptember végén lesz, ezt a munkát a kivitelező a lehetőség szerint éjszaka végzi majd. A következő hónapokban egészen novemberig továbbra is forgalomkorlátozásra kell számítani a közlekedőknek, mivel várhatón egy vagy két napra teljesen le kell zárni a csomópontot.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #híradó | #útépítés |