Hirdetés
Adyváros

Nincs megállás: az uszoda is megújul a Feketében

Fotó: MekliZ Fotó
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.21. 12:33

Nincs megállás a Fekete Iskolában, néhány hónappal a külső felújítás után most az uszoda szépül meg az intézményben. Erről Kara Ákos országgyűlési képviselő és dr. Dézsi Csaba András polgármester számoltak be a Győr+-nak. Félmilliárd forint, állami forrásból a medence, annak környezete, a gépészet és az öltözők is megújulnak, a munkák a tervek szerint február közepére készülnek el. Egy pénteki bejáráson Kara Ákos azt mondta, korábbi ígéretét teljesítette az iskola modernizálásával, de maradt még munka a következő ciklusra is, amikor belül is felújítanák a Feketét.

Hirdetés

„Nagy örömmel mondom, hogy alig néhány hónappal az iskola külső felújítása után, most az uszoda szépülhet meg, mintegy félmilliárd forint értékben, állami forrásból” – mondta a Győr+-nak Kara Ákos. „Korábbi ígéretem volt az intézmény fejlesztése, hiszen amióta évtizedekkel ezelőtt elkészült a Fekete Iskola, azóta nem történt komolyabb felújítás, vagyis ráfért már a modernizálás” – tette hozzá az országgyűlési képviselő. „Jó hír, hogy nem csak a medence, de annak környezete, a gépészet és az öltözők is megújulnak ezekben a hetekben” – fogalmazott a politikus.

„Amikor polgármesterré választottak felmértem, milyen állapotban vannak az uszodák, a tanuszodák Győrben, akkor már látszott, hogy a Fekete Iskola uszodájára bizony ráfér a fejlesztés, ebben Kara Ákos képviselő úr segítségét kértem” – emelte ki dr. Dézsi Csaba András. „Félmilliárd forintos fejlesztés történik az iskolában, ami jól illeszkedik a korábbi külső felújításhoz, és ha elkészül, nem csak az ide járók, de több száz győri iskolás tanulhat meg itt úszni, modern és biztonságos körülmények között” – hangsúlyozta a polgármester. „A sport, a mozgás, a mindennapi testnevelés nagyon fontos, még ha nem is lesz profi sportoló a fiatalokból, de az egészségük szempontjából elengedhetetlen ez mostani fejlesztés” – mondta a városvezető.

Hirdetés

„Mi szerencsések vagyunk, hogy tanuszodánk van, ahol nem csak a mi gyerekeink, de a város másik 9 iskolájának növendékei is megtanulhatnak úszni, viszont egyáltalán nem mindegy, milyen körülmények között” – fogalmazott az intézmény igazgatója. „Köszönjük a segítséget és a támogatást, végre olyan színvonalú környezetben tölthetik mindennapjaikat a hozzánk járók, amilyen színvonalú oktató munka zajlik a Feketében” – hangsúlyozta Németh Péter.

A pénteki bejáráson Kara Ákos bejelentette, maradt még munka az iskolában, ahol a belső felújítás még hátravan, ehhez szeretnék támogatást szerezni a következő ciklusban, amihez az adyvárosiak bizalmát és támogatását is kéri a jövőben.

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #fejlesztés | #felújítás | #híradó | #uszoda |
likeold
a fb oldalunkat