Hirdetés
Elefánt fogkrém és tűzijáték

Népszerűek a természettudományos kísérletek az MCC-ben

Fotó: Marcali Gábor
Földvári Gabriella
2022.04.02. 13:35

Az MCC Fiatal Tehetségek Program Természettudományos kísérletek kurzusa rendkívül népszerű az ötödikes diákok körében. Szombaton belestünk a Káptalandombi székházban tartott foglalkozásukra.

Hirdetés

Huszonöt diák, kis tudósnak beöltözve várta, hogy kezdetét vegyék a természettudományos kísérletek a Mathias Corvinus Collegiumban. Mercs Miriam, a kurzus vezetője néhány bemelegítő kérdés után, amely az előző foglalkozásra vonatkozott, már hozzá is látott a kísérletek bemutatásához. Legutóbb a négy őselemmel foglalkoztak, ezúttal az atomokkal, az elektronokkal és a protonokkal ismerkedhetnek meg a gyerekek játékos, élmény gazdag formában.

Mercs Miriam mutatta be a kísérleteket

Miri elsőként hevítési próbákat mutatott be, majd az illusztrálta, hogy a különféle sók, hogyan színezik el a tüzet. A nap folyamán még „elefánt fogkrémet” is készítettek közösen. „Úgy vettem észre, hogy a gyerekeknek nagyon tetszenek a kísérletek, az eszközök, amivel végrehajtjuk őket. Érdeklődők, figyelnek, itt sokkal szabadabban tudják követni a bemutatókat, mint az iskolai órákon. Házi feladat, számonkérés nincs, de a diákok az e-lerning rendszerben megválaszolhatják a foglalkozáshoz tartozó kérdéseket, valamint otthoni kísérletek is végrehajthatnak, amikkel gyakorolhatnak és fejlődhetnek.” – hangsúlyozta Mercs Miriam, aki jelenleg egy balatonfüredi gyógyszertárban dolgozik, de szeretne továbbtanulni gyógyszerésznek.

Hirdetés
Gazdag Dorka Zsófia

Nagyon tetszik ez a program, szuper lehetőség, imádok ide járni, kedvenc témaköröm a természettudományos kísérletek. Kedves az oktató, izgalmasak a kísérletek, amiket kipróbálhatunk. Olyan dolgokkal ismerkedünk meg, amelyek kiegészítik azt, amit az iskolában tanulunk. A program segít döntetni a pályaválasztásban is, jó lehetőség arra, hogy többféle szakmát is megismerjünk.” – mondta Gazdag Dorka Zsófia, aki a Győri Tánc- Képzőművészeti Iskola balett tagozatos növendéke.

A FIT Program olyan iskolai oktatást kiegészítő képzés, amely napjaink izgalmas területeivel ismerteti meg a diákokat: legyen szó robotikáról, egészségtudatosságról, médiaismeretekről, pénzügyi tudatosságról vagy épp a jövőkutatásról. Mindemellett a személyiségfejlesztés is fontos célja a FIT-nek, erre szolgálnak a tanulásmódszertani, önismereti vagy érzelmi intelligenciát fejlesztő modulok.

A FIT program 25 résztvevőjének két hetente, szombatonként tartanak kurzusokat, hétköznapokon pedig angol és német nyelvórák vannak, ahol a beszédkészséget játékosan fejlesztve tanulják a nyelvet a diákok. A foglalkozások kiegészítéseként a játékos-e learning rendszerben feladatokat is megoldhatnak a gyerekek.

Dr. Horváth-Zokob Anikó a FIT Program győri régióvezetője

Április 20-tól lehet jelentkezni a következő „tanév” Fiatal Tehetségek programjára. „Olyan gyerekeket keresünk, akik kreatívak, nyitottak, szeretik a kihívásokat, akik tanulni, fejlődni vágynak, szeretnének egy szuper csapat tagjai lenni és a jövő tanévben kezdik az ötödik osztályt. A jelentkezéshez nem kell mást tenni, csak kitölteni honlapunkon a jelentkezési lapot, kell csatolni mellé egy szülői ajánlást, majd a jelentkezők számára szeptemberben tartunk egy felvételi napot. A FIT program, a nyelvi órák és a nyári táborunk is teljesen ingyenes. – tájékoztatta portálunkat dr. Horváth-Zokob Anikó a FIT Program győri régióvezetője.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Földvári Gabriella, Ficsór Dávid

likeold
a fb oldalunkat