Népszerű volt az őszi állásbörze

Szöveg és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.11.07. 12:48

Évente két alkalommal rendez nagyszabású állásbörzét a Széchenyi István Egyetem azért, hogy lehetőséget teremtsen a cégek és a leendő munkavállalók közötti kapcsolatteremtésre. A börze célcsoportjába tartoznak az egyetemi hallgatók mellett a diplomások, a pályakezdők és a szakképzett fiatalok is. Ezzel a rendező intézmény még több lehetőséget kínál a cégeknek maguk és termékeik bemutatására, valamint jövendőbeli gyakornokaik és munkavállalóik kiválasztására.

Hatalmas volt a tömeg kedd délelőtt a győri egyetem Új Tudásterében. Évente kétszer szervez állásbörzét az intézmény, a mostani őszi börzére is rengetegen érkeztek, hogy állás- vagy gyakornoki helyeket keressenek maguknak.

”Évente két alkalommal szervezünk állásbörzét, a mostani programra 49 cég jött el, akik állás- és gyakornoki helyeket kínálnak a leendő munkavállalók számára” – mondta Zentai Effi, a Széchenyi István Egyetem Karrier Irodájának vezetője. A személyes kapcsolatépítés az ilyen és ehhez hasonló börzék elsődleges célja. Idén is várták a diplomásokat, a pályakezdőket és a szakképzett fiatalokat, a partnercégek pedig megmutathatták magukat és termékeiket is.

„Az a tapasztalatunk, hogy mind a fiatalok, mind pedig a cégek szeretik a börzét, szívesen vesznek részt rajta, hiszen itt valóban azonnal, személyes kapcsolatokat építhetnek ki, ami garancia lehet a későbbi együttműködésnek” – tette hozzá az állásbörze főszervezője. A legtöbb börzén résztvevő cég már visszajáró vendég, a vállalatok számára kivételes lehetőség, hogy bővíthetik munkatársaik vagy gyakornokaik számát.

„Nagy cég vagyunk, ahol mindig szükség van gyakornokokra és folyamatosan bővítjük kollégáink létszámát is, jó tapasztalatink vannak, itt a Széchenyi mindig megtaláljuk a számításunkat” – fogalmazott szinte egybehangzóan a BOS és a Dana Hungary HR Business partnere. Az állásbörzék látogatottságán is érezhető, hogy egyre népszerűbb a fiatalok körében a győri Széchenyi István Egyetem. A főszervező szerint ennek, egészen egyszerű oka van.

”A győri egyetem sokkal több, mint egy egyetem, egyfajta város vagyunk a városban, nem csak az itt szerzett diploma ér egyre többet a munkaerőpiacon, de az itt töltött diákévek is egyre modernebb, színesebb, érdekesebb körülmények között zajlanak, ezért a miliőért is érdemes a Széchenyit választani” – hangsúlyozta a SZE Karrier Irodájának vezetője. Az ország legdinamikusabban fejlődő egyetemének jelenleg 17 ezer hallgatója van. Egyre szélesebb az intézmény vállalati partneri köre is, ami biztosíték lehet arra, hogy a Széchenyin végzett hallgatók többségének, már a végzés előtt legyen munkája.  

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos