Nem féltek a jégre menni   

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.10.18. 12:51

Fogyatékkal élőknek tartottak jeges sportnapot kedden a Győri Jégsport Központban. A résztvevők játékos feladatokon keresztül ismerkedhettek meg az egyedi körülmények között űzött sportágakkal. Az Emberség DSE szervezésében megvalósuló rendezvény mellé támogatóként a Széchenyi István Egyetem, a Győri ETO HC és a Büchl Hungária Kft. is odaállt. A programra négy intézményből érkeztek csoportok, őket az egyetem rekreáció szakos hallgatói segítették mindenben.

Hirdetés

„Folytatjuk a hagyományokat, de ezúttal egy érdekes helyszínen. Köszönöm a támogatóknak, hogy a rendezvény mellé álltak. Nagyon örülök annak is, hogy a Széchenyi Egyetem rekreáció szakos hallgatói itt vannak, segítenek. Úgy vélem a legjobb elmélet a gyakorlat, és itt testközelből tapasztalhatják meg, milyen a fogyatékkal élő emberek világa. Azt gondolom, komfortzónán kívüli élményeket tudunk ma szerezni” – mondta Kertész Tamás, az Emberség DSE elnöke.

Az elmúlt egy évben sok helyszínen számos sportágat kipróbálhattak a fogyatékkal élők, akikhez ép társaik is csatlakoztak. Az érzékenyítés és a közösségépítés kiemelt célja ezeknek a programoknak. Kertész Tamás szerint jó úton haladnak, egyre jobban sikerül a falakat lebontani. Az elnök azt is hozzátette, egy nagyszabású rendezvénnyel készülnek decemberben, mellyel Dr. Gönczöl László emléke előtt is tisztelegnek, aki az Emberség DSE alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke. Az egykori főiskolai tanár nevével fémjelzett díjat is alapítottak azzal a szándékkal, hogy az egészségkárosult embertársaink számára kiemelkedő szakmai és közösségi tevékenységet nyújtó személyeket, közösségeket elismerjék a megyében. A jelöléseket november 15-ig lehet benyújtani.

Újabb tartalmas sportnapot tartott tehát az Emberség DSE kedden. Folytatás decemberben, még nagyobb kivitelben.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Emberség DSE | #Győr+ TV | #híradó | #közösség | #sportnap |