(Nem csak) Adyvárosban fontos a sport és az egészség

Zombai-Kovács Ákos Fotó: Ács Tamás
2023.09.30. 13:40

Idén már 18. alkalommal rendezték meg az Őszi Családi Sport- és Egészségnapot az adyvárosi Barátság Sportparkban, ahol az érdeklődők különböző sportágakkal és azok képviselőivel ismerkedhettek meg. A szombati nap fénypontja az Arrabona Futófesztivál volt, amelyen idén több mint 2000 vettek részt, a kisiskolásoktól a felnőtteken át, egészen az idősekig.

Nagy volt a zsongás szombat reggel az amúgy is mindig élettel teli Barátság Sportparkban. Rengeteg család érkezett, hogy mozogjon, fusson egy jót a kellemes kora őszi időben vagy sportágat válasszon magának, esetleg gyerekeinek. A park területén sokszínű ügyességi játékok, szórakoztató versenyek várták az érdeklődőket, de az egészség megőrzését szolgáló tanácsadások, felmérések, sőt még kerékpárjelölés is volt a Sport- és Egészségnapon.

„Nagy öröm számomra, hogy immár 18. alkalommal rendezhetjük meg ezt a programot. Győrben fontos a sport és az egészség is, az önkormányzat sokat tesz azért, hogy a győriek minél többféle sportágat tudjanak űzni, közben pedig az egészségükre is oda tudjanak figyelni” – mondta a rendezvényen Radnóti Ákos. „Győr sportos város, Adyváros pedig a legsportosabb városrész, ráadásul Európai Sporthét is zajlik, ennek megfelelően nagyon sokan érkeztek, hogy a szombati napjukat a szabadban, a jó levegőn mozgással, sportolással töltsék. Nekünk városvezetőknek a jövőben is az lesz a feladatunk, hogy a sportos és egészséges életmód fenntartásához szükséges feltételeket megteremtsük” – tette hozzá Győr sportért is felelős alpolgármestere.

A Családi Sport- és Egészségnapon ott volt Patkás Tamás, Győr parasport nagykövete is, aki pénteken még a győri folyókban úszva mutatta meg, mire képes az akarat, a kitartás és a rengeteg edzés. „Öröm látni, hogy mennyien futottak, mennyien próbálnak ki valamilyen sportágat, az én feladatom is az, hogy a sportos életmódot népszerűsítsem, az épek, egészségesek táborában azt hiszem jók az eredmények, a parasportolók azonban még mindig sokan nem merik magukat megmutatni, ezen mindenképpen változtatni szeretnék, szeretnénk” – fogalmazott „Tomi Rocky”, aki immár a Rába ETO színeiben úszik és versenyez és viszi a város jó hírét világszerte.

A szombati Ősz Családi Sport- és Egészségnapon volt alakformáló edzés, Schobert Larával, zumba Futó Edittel, Best Body edzés Katus Attilával, valamint gerinctréning és jóga Csákvári Eszterrel. A színvonalas programokon sok száz győri család és persze nem csak adyvárosiak vettek részt és érezték jól magukat. Mert nem csak Adyvárosban fontos a sport és az egészség.       

Galéria: Ács Tamás            

Kapcsolódó témák: #Adyváros | #egészség | #Győr+ TV | #mozgás | #sportnap |