Koronavírus

Negyedik hullám, harmadik oltás

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2021.08.09. 15:59

Augusztus elsejétől lehet Magyarországon elsőként regisztrálni a harmadik koronavírus elleni védőoltásra. Fontos tudni, hogy harmadik oltásként az emberek nagy része más vakcinát kap, mint az első két alkalommal.

Dr. Papp Magdolna, győri háziorvos arról számolt be a Győr+ Médiának, hogy sokan tévesen őt hívják a harmadik oltás kapcsán, pedig a menet egyszerű: a vakcinainfo.gov.hu oldalon bárki regisztrálhat, majd időpontot foglalhat az oltópontokra. Azt, hogy pontosan ki milyen vakcinát kaphat harmadszorra, azt az oltóponton döntik el, de a Nemzeti Népegészségügy Központ kiadott egy erre vonatkozó ajánlást.

Dr. Papp Magdolna, azt mondja: a harmadik oltás egyáltalán nem veszélyes. A háziorvos március óta folyamatosan azon dolgozik, hogy minél több páciensét meggyőzze arról, a vírusból csak egy kiút van, mégpedig a vakcina. A doktornő szerint arra nincs példa, hogy az ő páciensei közül valaki most jelentkezne az első oltásra, szerinte, aki eddig oltásellenes volt, az is maradt.

A doktornő elmondta, hogy többen saját maguk készítenek oltás elutasító nyilatkozatot, melyet személyesen visznek be a rendelőbe és írnak alá. A harmadik oltástól azonban szerinte nem érdemes félni, de a második beadott vakcina után legalább négy hónapnak el kell telnie.

Táblázat: koronavirus.gov.hu

Dr. Papp Magdolna szerint a negyedik hullám már a nyakunkon van, azt, hogy ez miként fog lezajlani egyelőre nem lehet megjósolni, de a szakember azt mondja: jelenleg minden vakcina elérhető, így aki mégis meggondolja magát, azt szeretettel várják az oltópontokon.

“Megszólalt” ma a témában dr. Tamás László főorvos, akinek Facebook bejegyzése felér egy harangkongatással.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #oltás |