Sport and Balance

Ne kockáztassunk, forduljunk szakemberhez

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2022.08.05. 10:56
Hirdetés

A rendszeres testmozgás kérdésköre rendszeresen felbukkan szakmai és hétköznapi beszélgetésekben is. Az egészségmegőrzésben elengedhetetlen szerepe van a sportnak, hiszen a modern kor embere ülő életmódot folytat, ami árthat az egészségének. A Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ munkatársai továbbra is segítő jobbot nyújtanak, ha úgy érzik, elakadtak a fejlődésben, vagy változtatni szeretnének az életükön.

Az életünk abba az irányba tart, hogy egyre kevesebbet használjuk a testünket arra, amire kellene. Alapvetően arra vagyunk kitalálva, hogy mozogjunk. Az ízületeinknek mozogniuk kell, az izmainknak pedig erőt kell kifejteniük” hangsúlyozza Tóth Csenge gyógytornász, erőemelő edző, a Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ munkatársa.

A munkahelyen hosszú órákat töltünk ülve, és a kényelmi szempontok miatt is sokszor választjuk a kényelmes széket. Ezt többnyire kevésbé tudjuk befolyásolni, viszont azért tehetünk, hogy a rendszeres testmozgás az életünk részévé váljon.  

„A tudatos testmozgást a gyógytornásszal való konzultáció is segítheti, hiszen egy gyógytornász a sérüléssel kapcsolatos okok felderítésében is segítségünkre lehet. Fontos tudni, hogy egy gyógytornász nem csak abból a szempontból közelítheti meg az adott helyzetet, hogy a már kialakult fájdalmakon dolgozzunk, hanem segíthet abban is, hogy a testmozgás beépüljön az életünkbe” – magyarázza Tóth Csenge.

A gyógytornász megmutathatja, hogy hogyan kell jól használni a testünket, és hogyan ültethetjük át a megszerzett erőt a mindennapi életbe. Ezzel pedig stabilabb fizikumot építhetünk, ami megvéd a sérülésekkel, és a mozgásszervi problémákkal szemben.

A stabil fizikum építésében az erőemelésnek is fontos szerep juthat, ha helyesen hajtjuk végre a gyakorlatokat. Ezért kellene szakemberhez fordulnunk, ha úgy érezzük, hogy olyan tudásra van szükségünk a további fejlődéshez, amivel nem rendelkezünk.

A célok meghatározása, a megfelelő motiváció, és a megtervezett edzés hosszú távon biztosíthatják, hogy a sérülések elkerüljenek minket, és örömünket leljük a sportban. Ezen az úton pedig támogatást kaphatunk a Sport & Balance Rehabilitációs és Terápiás Központ munkatársaitól. Csak be kell lépnünk a kapun!

További információ: http://www.sportandbalance.hu/

(X)

Kapcsolódó témák: #egészség | #életmód | #mozgás |