Hirdetés
Azonnal reagáltak a szülők megkeresésére

Műanyag bevonatot kapnak a csúszdák

Fotó: a szerző felvétele
Garamvölgyi Imre
2020.08.04. 14:11

A nyári hőségben is biztonságosan használható műanyag bevonatot kap augusztus végéig ötven győri játszótér fém csúszdája. A város polgármesterének korábban a játszótereket használó gyerekek szülei jelezték, a nyári forróságban a fémből készült csúszdák olyannyira felmelegenek, hogy azt nem tudják használni az apróságok.

Hirdetés

Dr. Dézsi Csaba András azonnal reagált a szülők felvetésére és Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármesterrel közösen meg is találták az ideális megoldást a problémára. Műanyag bevonatot kapnak a fém csúszdák, így azok a nyári melegben is használhatóak lesznek.

„A fém csúszdák a nyári forróságban veszélyesek, megéghetnek rajta, hiszen nagyon fel tud hevülni ez a fémtest. Megvizsgáltuk és valóban ötven helyszín van Győrben, ahol szükségesnek tartottuk ezeknek a csúszdákat kicseréljük és műanyag bevonatot kapjanak, hiszen így kevésbé tudnak a kánikulában felhevülni – mondta Radnóti Ákos a helyszínen.

Hirdetés

„Tény, hogy vannak olyan játszóterek is, ahol árnyékban vannak a játékok ezért ott nem indokolt a csere. Az adyvárosi Várjátszótéren megkezdtük a csúszdák cseréjét, UV-álló tartós burkolatot kapott és egy picit felújítjuk a környezetét is.” – tette hozzá az alpolgármester.

A csereprogram várhatóan augusztus végén zárul le, Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata pedig 6,5 millió forintot fordít a fémcsúszdák biztonságosabbá tételére.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat