MTA állandó bizottság alelnöke lett a Széchenyi István Egyetem professzora

Győr+ Fotó: Széchenyi István Egyetem
2024.02.20. 20:31

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályközi Állandó Bizottság alelnökének választották meg Konczosné Szombathelyi Mártát.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályközi Állandó Bizottság alelnökének választották meg Konczosné Szombathelyi Mártát, a győri Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar Vezetéstudományi és Marketing Tanszékének egyetemi tanárát. A bizottság munkájában a IX. Osztály GTB Kommunikációmenedzsment Munkabizottság elnökeként vesz részt 2019 óta. Ez utóbbi testületben több széchenyis kollégával dolgozik együtt.

Az MTA társadalom- és bölcsészettudományi osztályainak döntése alapján 2018 májusában létrejött az Akadémia Kommunikáció- és Médiatudományi Osztályközi Állandó Bizottsága, az I. és a II. akadémiai osztályok delegáltjaiból. Az MTA történetében először alakult állandó osztályközi bizottság a kommunikáció és média szakterületének akadémiai képviseletére. A testület működésének legfontosabb célja, hogy tudományos fórumot biztosítson a kommunikáció- és médiatudomány kutatási és oktatási kérdéseinek megvitatásához, erősítse a szakterület tudományos intézményrendszeren belüli helyzetét, valamint támogassa az MTA tudománykommunikációs tevékenységét. A 24 főből álló bizottság tagjai a magyar kommunikáció- és médiatudomány kutatási műhelyeinek, irányzatainak széles körét képviselik.

A bizottság első elnöke Nyíri Kristóf akadémikus, az MTA rendes tagja, alelnöke Aczél Petra egyetemi tanár, titkára Boda Zsolt egyetemi docens volt. A bizottság mandátuma lejártával 2024. februárban új elnökség megválasztására került sor: az elnök Szécsi Gábor egyetemi tanár (Pécsi Tudományegyetem), az alelnök Konczosné Szombathelyi Márta egyetemi tanár (Széchenyi István Egyetem), a titkár Bajomi-Lázár Péter egyetemi tanár (Budapesti Gazdasági Egyetem) lett.

Forrás: Széchenyi István Egyetem