Hirdetés
Gazdaság

Milliókat érintenek a jóléti intézkedések

Fotó: O. Jakócs Péter
Zombai-Kovács Ákos
2021.12.03. 12:55

Nem csak a helyi fejlesztések fontosak, de a jóléti kormányzati intézkedések is, amik szinte minden embert érintenek Magyarországon. Ezt mondta a Győr+-nak Kara Ákos országgyűlési képviselő. A politikus kiemelte, a nyugdíjprémiumot már ki is fizették, februárban érkezik a teljes összegű 13. havi nyugdíj, a családi adó visszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, januártól pedig a 25 év alatti fiataloknak nem kell jövedelemadót fizetniük. Kara Ákos hangsúlyozta, a Covid-járvány sújtotta magyar emberekre ráférnek a pozitív intézkedések.

Hirdetés

„A 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot már kézhez kapták az arra jogosultak és jövő februárban újabb pluszpénzhez jutnak a szép korúak” – mondta Kara Ákos.

„Megígértük, hogy visszavezetjük azt a 13. havi nyugdíjat, amit korábban, a baloldali kormányok vettek el az idősektől, Gyurcsány Ferenc vezetésével, februárban meg is kapják ezt az összeget a nyugdíjasok” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

„A családosok is jól járnak jövőre, hiszen az összesen több mint 600 milliárd forintos támogatásból megvalósuló családi adó visszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint majd” – fogalmazott a politikus.

„Szintén január elsejétől vezetjük be, hogy a 25 év alattiaknak nem kell jövedelemadót fizetniük, ezzel pedig havi több tízezer forinttal emelkedik a keresetük” – emelte ki Kara Ákos.

„Az a célunk, hogy minden korosztály, a fiatalok, a bérből és fizetésből élők és a nyugdíjasok is jól járjanak, mindannyian megérdemlik ezt a pluszt, hiszen minden magyar embert sújt a borzasztó Covid-járvány, ami bizony próbára tett mindenkit” – zárta szavait a képviselő.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés