Megújul a Paptagi utca

Földvári Gabriella Fotó: O. Jakócs Péter
2023.11.21. 12:27

Ménfőcsanakon, a Paptagi utcában évtizedes gond oldódik meg az utca burkolatának felújításával és a csapadékvíz-elvezetés kiépítésével. Kedden dr. Dézsi Csaba András polgármester dr. Laczkovits-Takács Tímea képviselővel és Máthé-Tóth Péterrel, a Győri Útkezelő Szervezet vezetőjével tekintette meg a munkálatokat.

Nyolc évvel ezelőtt történt meg a Paptagi utca egy részének felújítása, amikor új aszfaltot kapott az út, járdát építettek és szikkasztót létesítettek. „A polgármesteri viziten hívtam fel a problémára a figyelmet, hiszen az útburkolat minősége kritikán aluli volt, és a csapadékvíz elvezetése sem volt megoldott. Köszönöm dr. Dézsi Csaba Andrásnak, hogy idén elkészülhet a beruházás. Az utcában lakók már nagyon várták ezt a felújítást. Bízom benne, hogy a munkálatok végeztével egy otthonos, rendezett utcát fogunk kapni ” – hangsúlyozta a képviselő.

A beruházás részleteiről Máthé-Tóth Péter számolt be: az utcában 170 méter hosszan építenek új utat és szikkasztót. Az alsó kiegyenlítő kötőréteget már letették, erre jön a kopóréteg, az aszfaltréteg, mintegy 470 tonna aszfaltot dolgoznak be. A munkálatok végeztével a kivitelező rendet tesz minden ingatlanbejáratnál és az árkoknál.

„A Paptagi utca legmélyebb pontján, ahová több utcából folyik össze a víz, meg kell oldani a csapadék elvezetését. Keressük annak a lehetőségét, hogy a legoptimálisabb módon tudjuk elvezetni a csapadékvizet, úgy, hogy biztonságosan, rendesen elkészüljön, ne kelljen felbontani a már elkészült beruházást” – összegezte a bejáráson tapasztaltakat a polgármester.

A beruházás 80 millió forintból valósul meg.

Fotó: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #felújítás | #híradó | #Ménfőcsanak |