Hirdetés

Megújul a Jókai utca, változik a forgalmi rend

Fotó: O. Jakócs Péter
Papp Zsolt
2020.06.10. 14:00

A munkálatok június 17-én kezdődnek, a közműcseréket követően pedig „faltól-falig” megújul a Jókai utca a Zechmeister utca – Szent István út közötti szakaszon. A felújítás jelentős forgalomkorlátozásokkal jár majd.

Hirdetés

„A kivitelezés a közműcserékkel indul, a munkát a Pannon-Víz kezdi június 17-én az ivóvíz gerincvezeték kiváltásával, majd az ivóvíz bekötések cseréjével félpályás útlezárás mellett” – mondta el a beruházással kapcsolatban Szeles Szabolcs alpolgármester.

A területen több szolgáltató is közműcseréket végez, így az E.ON a közvilágítási kábel, a Győr-Szol Zrt. a távhővezeték rekonstrukcióját, az NKM a gázbekötések cseréjét végzi el. Az alpolgármester kiemelte, ahogy halad előre a munka, úgy a félpályás útlezárást – várhatóan július elején – a teljes útzár váltja. A buszok ekkortól a Zechmeister utca – Munkácsy M. utca – Szent István út terelő útvonalon fognak közlekedni. Mint megtudtuk, az Árpád út és a Bajcsy-Zsilinszky út keresztirányú forgalma, az ingatlanok gyalogos megközelítése, illetve a Jókai parkolóház és a közintézmények gépjárművel történő megközelítése is folyamatosan biztosított lesz ezen időszak alatt is. „A beruházás tehát kellemetlenséggel fog járni, de kérjük a közlekedők türelmét, hiszen mindez elengedhetetlen a teljes rekonstrukcióhoz.”

Az önkormányzat beruházásában megvalósuló út- és járdaburkolat felújítás ezt követően, várhatóan augusztus elején kezdődhet, amely során új közvilágítási hálózat is épül. A kivitelezés előreláthatólag november végén fejeződhet be. Szeles Szabolcs azt is elmondta, hogy a fejlesztés összértéke 387 millió forint, amelyben a szolgáltatói források és az önkormányzati 80 milliós önrész mellett mintegy 160 millió forintos TOP-os pályázati forrás is szerepel, ám a város a jelenleg önrészként szereplő összegre is pályázik.

Dr. Fekete Dávid a terület önkormányzati képviselője hozzáfűzte, az itt élőktől számos észrevétel érkezett, hogy a rossz útburkolat miatt a buszok és személyautók forgalma túlzott zajhatással jár. A fejlesztés ezt a problémát is hivatott orvosolni, emellett pedig, mivel egy nagy forgalmú közlekedési tengelyről van szó, a különböző városrészek, sőt az ipari területek megközelíthetősége is gördülékenyebbé válik. A képviselő szintén az itt élők és a közlekedésben részt vevők türelmét kérte a felújítás idejére.

A közműkiváltások kivitelezését gondos előkészítő munka előzte meg, felmérték többek között a földben lévő csatorna állapotát, és olyan ütemterv készült, amely lehetővé teszi a többi szolgáltatóval a párhuzamos munkavégzést. Erre azért van szükség, hogy a nagy forgalmú utat minél hamarabb vissza lehessen adni a közlekedőknek” – mondta el Tőke László, a Pannon-Víz Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A munka tehát jövő hét közepén kezdődik, ne megszokásból közlekedjünk!

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés