Hirdetés
Reggeli vizit dr. Dézsi Csaba Andrással

„Megszüntetjük a Szeszgyár bűzét”

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.10.09. 15:14

Kivételesen nem csütörtökön reggel, hanem pénteken fél 8-kor volt a vendég dr. Dézsi Csaba András polgármester a Győr+ Reggelben, ahol Nagy Roland és Orosz Sanyi faggatták.

Hirdetés

„Elmentünk csütörtökön Szerencsre, hogy Koncz Zsófi kampányát segítsük, ugyanis időközi országgyűlési választást tartanak vasárnap” – kezdte a városvezető rámutatva: a szerencsiek és a környéken élők egy olyan képviselőt választhatnak, aki agilis, több nyelven beszél, fiatal és rendkívül intelligens. „Úgy gondolom, hogy hiteles embernek kell egy másik hiteles embert képviselnie” – felelte dr. Dézsi Csaba András arra a kérdésre, hogy mivel tud segíteni egy kampányban az ország másik felén.

Ha már Szerencsre eljutott a polgármester, akkor természetesen látogatást tettek a híres szerencsi csokoládégyárban is. „Sikerült találkoznom a gyár tulajdonosával. Vállalták, hogy speciálisan, Győr 750 éves jubileumára gyártanak csokoládét, amit remélem, hogy majd itthon a boltokban is lehet kapni.” A városvezető elárulta, 2021-ben egy jelentős ünnepségsorozatot terveznek januártól egészen december 31-ig.

Hirdetés

Szerdán az Audi Hungaria és az E.ON Hungária Csoport közös projektjének keretében az Audi Hungaria két logisztikai központjának összesen 160 ezer négyzetméteres tetőfelületén alakították ki Európa legnagyobb, tetőre épített napelemparkját. „Az Audi egy olyan munkamorált és minőséget képvisel, amiből rengeteget tanultunk az elmúlt évtizedekben. Ha az Audi fejlődik, akkor Győr városa is fejlődik. Környezetvédelmi szempontból is jelentős ez a beruházás, hiszen Európában eddig ez a legnagyobb zöld beruházás jelen pillanatban. Számomra és a városvezetésnek is nagyon fontos a környezetvédelem, hiszen azonnal megalakítottuk a Környezetvédelmi bizottságot, levédtük a Püspökerdőt, a Marcalvárosi kiserdőt, a Szentiváni erdő védettsége is folyamatban van” – hangsúlyozta.

Csaknem 2 milliárd forinttal lett kevesebb az adóbevétele Győrnek a koronavírus járvány következtében. „Be kell osztani a kasszát, éppen ezért átvettük még egyszer részletesen a teljes költségvetést Szeles Szabolcs alpolgármesterrel. Az ilyen vészterhes időkben különösen fantasztikus dolog az, hogy Győrben adták át az első olyan kamiont, ami teljes mértékben elektromos meghajtású. A járművet az Innovativ Group helyezte üzembe ” – emelte ki a másik fontos beruházást, amit szerdán adtak át.  

Az elmúlt hetekben újra erős szag borítja Győr számos pontját és többen is Győri Szeszgyárat okolják. Dr. Dézsi Csaba András polgármester rámutatott, hogy a szeszgyárral szemben lépéseket fognak tenni. A városvezető meghívta a napokban a Szeszgyár és a Pannon-Víz igazgatóját és megoldásra jutottak, amivel megszüntethetik a szeszgyár bűzét. „Segítünk megoldani a problémát. Úgy néz ki, hogy olyan végterméket engednek ki a csatornahálózatba, ami nem oda való, így bűzlik sok helyen a csatorna Győrben. Az ajánlat az a Szeszgyár felé, hogy rendeljék meg a Pannon-Víztől ennek az anyagnak az elszállítását, amit aztán a komposztálótelepre szállítunk Győrön kívül és ott a lenyírt füvekkel befedjük és komposztáljuk. Ha a Szeszgyár ebben partner, akkor meg tudjuk oldani barátságosan, békésen, eredményesen ezt a bűzhatást.”

A teljes beszélgetés visszahallgatható itt:

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat