Hirdetés

Megszűnik az idősáv, de a bérleti díjakat újra fizetni kell

Fotó: Marcali Gábor
Hajba Ferenc
2020.06.18. 11:40

Összhangban a kormány rendeletével, csütörtöktől megszűnt Győrben az idősek vásárlási idősávja az üzletekben s a piacokon, de továbbra is kötelező a maszkhasználat a boltokban és a közösségi közlekedési eszközökön a hat éven felülieknek. A vendéglátóhelyek zárt tereiben a személyzetnek viselni kell a maszkot – jelentette be sajtótájékoztatóján dr. Dézsi Csaba András polgármester.

Hirdetés

A veszélyhelyzet országos megszűnésével más győri intézkedések is hatályukat vesztik, de szeptember 1-ig nem kell közterület-használati díjat fizetni a vendéglátóüzletek közterületen működő teraszai után. Az idegenforgalmi adó összege december 31-ig 0 forint marad.

Július 1-ig tart az ingyenes közterületi parkolás, azt követően ismét fizetni kell a parkolásért.

Hirdetés

A bérleti díjak viszont visszaállnak a régi rend szerint. 2020. június 18-tól ismét teljes árat kell fizetni az önkormányzati tulajdonú bérlakásokért és szociális bérlakásokért, valamint az önkormányzati tulajdonú üzlethelyiségekért, s a Herman Ottó utcai vásárcsarnokban bérelt standokért, helyiségekért.

Dr. Dézsi Csaba András a mai tájékoztatón (Fotó: O. Jakócs Péter)

A polgármester felhívta a figyelmet: a nyerészkedés elkerülése végett továbbra is érvényben van az a szabályozás, miszerint az önkormányzati tulajdonú helyiségek albérletbe adása esetén az albérleti díj nem haladhatja meg a bérlő által a bérbeadónak (Győr-Szol) fizetendő bérleti díjat.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat