Hirdetés
Környezetvédelem

Megnyílt az I. Győri klíma Expo az Olimpiai Sportparkban

Fotó: Győr+ Rádió
Győr+
2021.09.11. 11:31

Szeptemberben 11–12-én első ízben rendeznek klímaexpót Győrben, ZöldGyőr címmel, melyre minden korosztályt várnak az Olimpiai Sportparkba. Az esemény célja, hogy felhívják a városlakók figyelmét a környezetvédelem fontosságára.

Hirdetés

A Győr+ Rádió délután két óráig élőben jelentkezik a helyszínről. Dr. Dézsi Csaba András az élő adásban Ferenczy Balázs és Herkely Ákos kollégánknak elmondta: „a környezetvédelem azért fontos Győr városában is, mert a jövőnkről van szó”.

„Ezt a várost a gyermekeinknek, unokáinknak építjük, és rendkívül fontos, hogy a környezetvédelem szempontjait már ők is időben megismerjék, és elsajátítsák ezt a látásmódot.” – fogalmazott Győr polgármestere.

„A mai napon is azt látjuk, hogy az emberek gyalog, vagy kerékpárral érkeznek a rendezvényre. Ez remek példa arra, hogy mi magunk is sokat tehetünk azért, hogy egy tisztább, egészségesebb környezetben éljünk.” – hívta fel a figyelmet a város első embere.

„Megválasztásom után első lépésként hoztuk létre a környezetvédelmi bizottságot. Levédettük a Püspökerdőt és a Marcalvárosi kiserdőt, ami egyedülálló dolog, megszerveztük a szelektív hulladékgyűjtést, keményen büntetjük az illegális hulladéklerakást, frissítjük a helyi buszállományt, a közlekedés-szervezésnél is figyelembe vesszük a környezeti szempontokat. Mindent megteszünk tehát helyben a környezetvédelemért, hiszen szeretnénk, ha Győr a legzöldebb és legtisztább város lenne.” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András.

További részletek hamarosan!

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #környezetvédelem |
Hirdetés