Hirdetés
Mobilitási hét

Megmozgatták a diákokat Győrszentivánon

Fotó: a szerző felvétele
Kárpát Zsolt
2021.09.16. 15:34

A Mobilitás héten délelőttönként Győrben több helyszínen rendeznek átmozgató tornát diákoknak. Csütörtökön Győrszentivánon a Molnár Vid Művelődési Ház előtti térre várták a városrész két iskoláinak tanulóit.

Hirdetés

A diákok zászlókkal felszerelkezve próbálták végrehajtani a zenés feladatokat és közbe-közbe „zöld” feladványokat is megoldottak apró nyereményekért. A tanulók táncoltak ugráltak tapsoltak,futottak és sétáltak, Dukai Gábor a rendezvény műsorvezetője jó hangulatban mozgatta meg a gyerekeket, amit a fiúk-lányok sőt még a kísérő tanárok is nagyon élveztek.

„A mai napon 40-50 tanulóra számítottunk, az iskolákkal is előzetesen felvettük a kapcsolatot. Próbálunk az egy hét alatt több városrészt is megmozgatni. szeptember 16-tól 22-ig minden nap lesznek ilyen jellegű programok. A gyerekek pedig egy kis ajándékra is számíthatnak.” – mondta Herman Etelka a Győri Önkormányzat környezetvédelmi csoportvezetője.  

Hirdetés

A zenés mozgás mellett a gyerekeknek játékosan Koncz Nóra a Muszáj Természetvédelmi Koordinációs Egyesület elnöke mutatta be azt, hogy mennyire sérülékeny az élővilág.

A Mobilitás héten pénteken a Marcalváros kettőn, a DAC pályán várják a fiatalokat 10 és 12 óra között az átmozgató tornára.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #Mobilitási hét |
likeold
a fb oldalunkat