Hirdetés
Széchenyi István Egyetem

Megjelent a Széchenyi Alumni Magazin nyári száma

Fotó: Széchenyi Egyetem
Győr+
2021.07.12. 19:10

A hét elején jelent meg a Széchenyi István Egyetem öregdiák folyóirata, a Széchenyi Alumni Magazin nyári száma. A magazin eljut az intézmény minden munkatársához, legfontosabb gazdasági, társadalmi partneréhez, a közhivatalokba, a hazai egyetemekre, a térség meghatározó középiskoláiba, megrendelés alapján az öregdiákokhoz.

Hirdetés

Nem privatizáció, hanem motiváció – mondja dr. Stumpf István kormánybiztos a felsőoktatási modellváltásról.

Az interjúban a kormánybiztos – aki a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karának professzora – részletesen elemzi az utóbbi fél évszázad felsőoktatási reformjainak sikertelenségét is, annak okait. Kiderül, hogy a jogászprofesszor végzős középiskolásként a győri Közlekedési és Távközlési Műszaki Főiskolát is továbbtanulási célként jelölte meg.

Hirdetés

Dr. Baranyi Péter Zoltán, az Egyetem negyedik rektorának jövőképében szerethető, tekintélyes intézményként jelenik meg a Széchenyi egyetem. Életútjáról, szakmai kapcsolatairól, nemzetközi kötődéseiről beszélt az új rektor a magazinnak.

Dr. Bokor József akadémikus, professzor egy sikeres életút részeként lett 2020. augusztus 1-jétől a Széchenyi István Egyetemért Alapítvány Kuratóriumának tagja. Az akadémikus a győri Járműipari Kutatóközpont meghatározó, alapító személyisége, a tudományos élet minőségének, nemzetközi kapcsolatainak szigorú alakítója. A professzor a minőségi fejlődés lehetőségéről beszélt a magazinnak.

Jókor, jó emberekkel – mondja Szíjártó László, az intézmény első, 1968-ban alapított Közlekedés-építési Karának igazgatója. A napokban 95 éves nyugalmazott egyetemi oktató bemutatja az első hazai műszaki főiskola indulását, a KTMF üzemmérnök képzését megalapozó sikeres törekvéseket.

További részletek és a teljes tartalom a magazin weboldalán.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Kapcsolódó témák: #felsőoktatás | #Győr | #Széchenyi István Egyetem |
likeold
a fb oldalunkat