Meghosszabbították a bőnyi késelés gyanúsítottjának letartóztatását

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.05.28. 11:58

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb további három hónapra meghosszabbította a bőnyi általános iskolában történt késelés gyanúsítottjának letartóztatását. A bíróság a fogvatartást a gyanúsított életkorára figyelemmel továbbra is javítóintézetben rendelte végrehajtani - tájékoztat a Győri Törvényszék.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően indokoltnak látta a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés meghosszabbítását.

A bíróság határozatát egyrészt azzal indokolta, hogy az eljárás során még további nyomozati cselekmények elvégzése szükséges, így a gyanúsított részéről szabadlábon hagyása esetén felmerülhet a folyamatban lévő bizonyítási eljárás – tanúk esetleges befolyásolásával történő -megnehezítése. A gyanúsítottnál talált listára és a tervezésre figyelemmel továbbra is felhívta a bíróság a letartóztatás feltételei közül a bűnismétlés veszélyét – írják.

Forrás: gyoritorvenyszek.birosag.hu

Kapcsolódó cikkeink:

Illusztráció: depositphotos.com