Meghitt advent a Győr Plusz Angyalokkal

Németh Boglárka Fotó: Ács Tamás
2023.12.22. 19:25

Lassan itt a karácsony, a Győr Plusz Angyalok pedig a 2023-as adventi időszakban sem unatkoztak. Idén mertünk nagyot álmodni és egy olyan kampányt hoztunk össze, amelyben a megajándékozottak és az angyalok száma megközelítette az ezret. Mutatjuk a részleteket!

December 1. és 24. között minden napra egy adventi ablakot terveztünk, amelyet videó formájában jelenítettük meg online felületeinken. Ezek a kisvideók valamilyen élményajándékot tartalmaztak, melyet időseknek, fedél nélkülieknek, beteg vagy sérültséggel élő, árva vagy rászoruló gyerekeknek szántunk, híres győri kötődésű emberekkel, de minden élményhez tárgyi ajándékok is társultak, melyeket szponzorainknak köszönhetünk.

A Győr Plusz Angyalok jócselekedeteiről korábban itt írtunk!

Az élmények mellett kis karácsonyi és adventi üzenetek is megbújtak az ünnepi ablakokban. A decemberi kezdettel nem csak a mi szívünk nyílt ki és kezdte meg a karácsonyi hangolódást, de ajándékozóink, szponzoraink lelke is ünnepi díszbe öltözött.

Elsőként két hallgatónkat ajándékoztuk meg azzal, hogy ők kapcsolhatták fel a város karácsonyi díszkivilágítását. Majd a Pedró Pékség vendégelte meg a mindszentpusztai autista otthon lakóit egy karácsonyi reggelivel, melyhez a zenét a Belvárosi betyárok szolgáltatták. Ezt követően Bakos-Kiss Gábor, színházigazgató adventi üzenetét láthatták. Nagy Balázs, színművész az EESZI időseinek eresztette ki hangját, akik meglepetéséről a Tóth Borbirtok gondoskodott.

A sportolók is angyalszárnyat öltöttek, foci oldalról: Ficsór Dávid és Priskin Tamás, kézilabda frontról pedig Görbicz Anita, Hoffmann Bea, Fodor Csenge, Varga István, Mátés István és Szabados Márton tartottak edzést a kicsiknek. Az izmok bemelegítéséről és a rétesekről pedig a Leier Fitt-well Club gondoskodott. December 6-án vezérigazgatónk, Knézy Jenő öltött angyalszárnyakat és mikulás ruhába bújva vitte olvasóink, hallgatóink, nézőink csomagjait a Petz kórház kis betegeinek. Az Eatrend 250 adag meleg étellel jutalmazta a fedél nélkülieket, a Dressing Room, azaz Jáger András és Szabó Balázs, színművészek duója pedig a Répce utcai időseknek vitt muzsikát, ajándékukat pedig a vármegyei kereskedelmi és iparkamara hozta el.

A Győri Filharmonikusok is az EESZI időseit kápráztatták el próbájukkal, ahol a csomagokat a GYTP dolgozói adták át. Ezt követően Cserháti Tamara üzent, majd az Aranykapu Zenekar angyali koncerttel érkezett a Bárczi iskolába, ahová a GYHG sem érkezett üres kézzel. Fehérvári Gábor Alfréd, azaz Freddie is zenét szállított a sérültséggel élő Szabóky iskola fiataljainak, akik csokoládéiról a Pannon Víz Zrt. gondoskodott. A BronSis a tánc örömét adta át a Radó iskola főként autizmussal élő fiataljainak, akik ajándékát a Ternyák Trade biztosította. A Cinema City segítségével pedig a Kossuth iskola 74 rászoruló alsó tagozatosa nézhette meg az Elemi című családi filmet. A Bagolyvár Otthonba ezúttal egyik nagy kedvencük, Curtis látogatott el, aki az Unicentrál Cégcsoport ajándékait is vitte magával. A rendvédelmi szervek, tehát a tűzoltók, mentők és rendőrök közel 85 árva vagy rászoruló gyereket láttak vendégül, őket a GYHG halmozta el meglepetésekkel.

Az utolsó élményajándékot a ménfőcsanaki lakásotthon fiataljai kapták, őket a Győri ETO Hockey Club látta vendégül egy korcsolyázásra és a jégrevüt is megnézhették. Az utolsó hét a karácsonyi üzeneteké: Velekei László, balett igazgató, Puskás-Dallos Bogi, énekesnő, a Győr Pluszos főszerkesztők és Nyári Dia is elküldte adventi gondolatait. Pénteken Járai Máté, színművész szombaton a Puskás musical sztárjai, majd szenteste Knézy Jenő, vezérigazgató üzen Önöknek a képernyőkön keresztül.

Így leírva is megdöbbentő mennyit dolgoztak az angyalok, akik majd 100-an vannak, általuk pedig közel 860 személy jutott valamilyen örök élményhez.

Pulai Sarolta kolléganőmmel, nagyot álmodtunk és azt érzem a mi szívünk is szeretettel telve várja a karácsonyt, amikor láttuk a mosolygós vagy épp síró gyermekarcokat, a várakozással teli időseket, a hálát adó fedél nélkülieket, az mindent megért. Ráadásul, amikor olyanok fogták meg egymás kezét, akik betegségükből kifolyólag még saját magukhoz is alig érnek, még inkább úgy éreztük, ezt a szakmát, csakis ezért érdemes csinálni.

Az egész programsorozatot tetézte, hogy kollégánk, Ficsór Dávid, egy rendhagyó Konkrét extrá-t is forgatott velünk, ahol meglepett minket. Most azok mondtak nekünk köszönetet kis videókban, akiknek mi okozhattunk örömet. Ráadásul a marketing csapatnak köszönhetően ajándékutalványt és elültethető magpapírt is kaptunk, de összességében nem emiatt csináltuk. Az egyetlen célunk az volt, hogy mindenkinek legalább csak fél órára tegyük meghittebbé az ünnepi várakozását, és hogy legalább egy percre felejtse el mindenki a saját, olykor nem könnyű sorsát és adja át magát a várakozásnak. Néhány nap és szenteste, annyi biztos nekünk lesz miért hálát adni és lesz mit átgondolni az ünnepekben.

A Konkrét Győr+ Angyalokról szóló különkiadása visszanézhető itt: