Pénteken este felkapcsolták az ünnepi díszkivilágítást

Győrben minden eddiginél szebb és meghittebb az advent

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2023.12.01. 18:30

Minden eddiginél szebb, díszesebb és meghittebb az adventi díszkivilágítás Győrben. Az ünnepi fényeket pénteken este kapcsolta fel dr. Dézsi Csaba András polgármester és a Győr + Rádió szerencsés nyertese, Schermann Réka Napsugár.

A zuhogó eső ellenére nagyon sokan voltak kíváncsiak arra, milyen is lesz Győrben az adventi díszkivilágítás. Pénteken este 17 órakor a Széchenyi téren a polgármester mondott köszöntőt, aki beszélt arról, hogy gyönyörű a városunk, de még szebb lesz az ünnepi fényárban. Elmondta, hogy városszerte még több karácsonyfát állítottak, és rengeteg program várja az ünneplőket. „Mindenkinek békés, boldog ünnepeket kívánok! A legjobb, a legszebb ajándék a szeretet, a békesség, ezt kívánom mindenkinek” – emelte ki a polgármester.

A köszöntő után, az idei első fényfestés szemtanúi lehettek a Széchenyit téren várakozók, amely most is igazán szépre, meghittre sikerült.

Ezt követően a polgármester és Napsugár közösen kapcsolták fel az ünnepi díszkivilágítást.

Összesen 4 km fénykábel és 50 km-nyi fényfüzér került a fákra, az épületekre, a kandeláberekre, a közterületekre városszerte. A belvárosban a hagyományos, megszokott díszítés mellett idén bekapcsolódott a Virágpiac is.

Idén újdonságként karácsonyi díszítést kapott a Radnóti utca és Köztelek utca kereszteződése, Pinnyéden a kápolna környezete. A Liget utca–Nép utca kereszteződésében és a Nép utcai CBA mellett is világító, díszítő „motívumokat” helyeztek ki a kandeláberekre. Adyvárosban újra hangulatos lett az Ifjúság körút, ugyanis a platánfákat idén is fényfüzérekkel tekerték körbe.

Fotó: Olvasó

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #advent | #díszkivilágítás | #karácsony | #ünnep |