Hirdetés
Xantus János Állatkert

Megérkezett Győr első elefántja, Bou-Bou

Németh Boglárka
2021.06.04. 11:10

Megérkezett Győr első elefántja az állatkertbe. Bou-Bou egyenesen Franciaországból utazott két napon át, hogy elsőként vegye birtokba a győri elefántházat. Egy speciális daruval emelték ma a kifutóba.

Hirdetés

Először csak az ormányát dugta ki a kontérből a kiselefánt, majd amikor felnyílt az ajtó nagyon óvatos és megfontolt léptekkel haladt előre. Korábbi gondozói néhány finom falat magyar almával próbálták előrébb csalogatni Bou-Bou-t. A kicsi egy konténerben, kamionnal érkezett Győrbe és francia gondozói mellett egy tévéstáb is elkísérte, hiszen Franciaországban egy tévé sorozatban szerepel a kiselefánt.

Miután szabad utat kapott az elefánt, nemcsak az állatkert dolgozói, de Győr polgármestere is egészen közelről üdvözölhette. Dr. Dézsi Csaba András elmondta: bár még csak 16 éves, annál hatalmasabb jószágról van szó. Arról is beszélt: örül neki, hogy Győrnek végre elefántja lett, az elmúlt időszakban pedig annyi újdonságot nézhetnek meg az állatkertbe látogatók, hogy a vírus utáni bezártságból ez egy igazi felüdülés.

Hirdetés

Dr. Andréka György, a Xantus János Állatkert igazgatója végig kísérte a többnapos utón az elefántot azt mondja nagy kaland volt, de megérte. A kicsi francia gondozói a most következő napokban vezényszavakra és kézjelekre tanítják a magyar munkatársakat, hogy ők is tudjanak kommunikálni Bou-Bou-val. Az állat naponta kétmázsányi takarmánnyal és gyümölccsel táplálkozik. Ha felnő, akár 5 és fél tonna is lehet.

Bou-Bou bár már 16 éves még kicsinek számít, mivel az elefántok akár 50 évig is élhetnek. Jelenleg még egyedül van az újonnan épített házban, de hamarosan Toulose-ból és Nyíregyházáról érkezik majd társasága. Június végén pedig az elefántház és kifutó avatását is megtartják majd.

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Xantus János Állatkert |
likeold
a fb oldalunkat