Az állatok is számítanak

Megérkezett a győriek adománya

Fotó: Papagájmentő Alapítvány Facebook
Havassy Anna Katalin
2022.05.21. 11:00

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Papagájmentő Alapítvány és a Szurkolók az Állatokért Állatvédelmi Alapítvány Győr is adományokat indított el a háború súlytotta Ukrajnába, mert nem csak az embereknek, hanem az állatoknak is szüksége van a segítségre. A papagáj, a kutya és a macska eledel sértetlenül megérkezett a célállomásra.

Részletesen megírtuk, milyen összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg, hogy a 250 ezer forint értékű prémium minőségű papagáj eledel és a kutyáknak és macsakákvan való táp elindulhasson Ukrajnába.

Kellett ehhez a díszmadarak ügyét szívén viselő, neve elhallgatását kérő adományozó, a Papagájmentő Alapítvány, a Szurkolók az Állatokért Állatvédelmi Alapítvány Győr, a Hobby-Zoo Állatedel és olyan lelkes civilek is, akik magukra vállja a mások megsegítését, legyen szó emberekről vagy állatokról.

Sokszor szó esett már arról is, hogy a házi kedvencek nagyon fontosak a gazdáik számára, mindegy, hogy éppen milyen állatról beszélünk. Az összetartozás és az állat emberre utaltsága kikerülhetetlen. Sajnos nem mindenki tudta elhozni magával a kedvencét a háorús területről, a menhelyek pedig ugyanúgy tömve vannak, ha nem jobban. Az élelem fogytán, beszerezni ott szinte lehetetlen, ez pedig végzetes lehet. Gondoskodni kell tehát azt állatokról is, ahogy az erőik, az adományozók ereje engedi. A győrben is működő alapítványok pedig egy kicsit erőn felül is megpróbálnak teljesíteni.

Mikor kitört a háború, a szívügyünknek éreztük, hogy a madaraknak is jusson a figyelemből, hogy ők is kaphassanak segítséget. Egy kutyát, egy cicát lehet táplálni az emberek által fogyasztott élelemmel, egy madár viszont elpusztul, ha nem kapja meg a megfelelő magokat.” – mondta dr. Dézsiné Szentes Veronika egy korábbi beszélgetés során.

Ezért is volt az összefogás, mert így most körülbelül 400 kilónyi, közel 10 féle magkeverék jutott ki a megfelelő helyre, nem beszélve a cica és kutyus tápokról sem, amelyet pedig a Szurkolók az Állatokért tagjai gyűjtöttek.

Most pedig jó hír érkezett, amelyet a dr. Dézsiné Szentes Veronika osztott meg a Papagájmentő Alapítvány hivatalos oldalán:

Célba ért a szállítmányunk Kijevbe! Köszönöm szépen azoknak, akik részt vettek az adományunk kijuttatásában! Mindenekelőtt a Szurkolók az Állatokért Állatvédelmi Alapítványnak, Bartis Krisztina Antonovnának, aki férjével életét kockáztatva útra kelt vele, és természetesen Balázs Csabának és Balázs Ádámnak, akik mindig mellettem vannak a Papagájmentő Alapítványnál!”