MCC Győr: 800 ezer forint a Gézengúz Alapítványnak

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.03.01. 11:59

Különleges bált szerveztek a Mathias Corvinus Collegium (MCC) hallgatói Győrben, amelynek célja a jótékonykodás volt. Az eseményen az MCC tehetséges diákjai, a Széchenyi István Egyetem professzorai és a város elöljárói is részt vettek. Az est bevételét, 800 ezer forintot a Gézengúz Alapítvány Győri Intézet javára ajánlották fel, amelyet dr. Fekete Dávid, a győri MCC képviselet-vezetője, valamint Dolmány Kíra MCC-s hallgató adott át Kovácsné Lengyel Mónikának, az intézet vezetőjének.

A MCC vezetése a Talentum Jótékonysági Bálból szeretne hagyományt teremteni.

„A Mathias Corvinus Collegium győri képzési központját 2021 szeptemberében nyitottuk meg. Akkor elhatároztuk, hogy ennek a nagy, Kárpát-medencei tehetséggondozó szervezetnek a győri egységeként a lehető legtöbb szférában, a legtöbb helyszínen jelen szeretnénk lenni. Idén első alkalommal rendeztük meg ezt a bált, amiből szeretnénk hagyományt teremteni. Az esemény beváltotta a hozzá fűzött reményeket, sőt messze felülmúlta az előzetes várakozásokat. Nagyon jó hangulatú esten vagyunk túl. Az idei esztendőben, a hallgatók javaslatára, a Gézengúz Alapítványt választottuk a támogatott szervezetnek. Különösen örülök, hogy 800 ezer forint adományt tudtunk összegyűjteni a bál során. Büszke vagyok azokra a hallgatókra és a kollégáimra, akik részt vettek a rendezvény megszervezésében” – mondta dr. Fekete Dávid.

A pénz jó helyre került. Sajnos egyre több az alapítványhoz forduló szülő, akinek a gyermeke koraszülött, idegrendszeri sérült vagy mozgásfejlődésben eltérő, veszélyeztetett. Az adományt speciális módszerek (Huple-program, Neuro-hidroterápia) alkalmazására fordítják, amivel a sérült koraszülöttek és az eltérő fejlődésmenetű, ritka betegséggel küzdők fejlődését segítik, valamint az életminőségüket javítják.

„Hálásak vagyunk az adományért, és azért is, hogy részt vehettünk a bálon. Köszönjük szépen ezt a fantasztikus összeget a gyermekek, a családok és a munkatársaink nevében. Az alapítványunk 1993 óta működik Győrben, gyermekrehabilitációs tevékenységet folytat. Mindig is kihívás volt számunkra, hogy a bevételeink fedezzék a kiadásainkat. Az elmúlt harminc évben nagyon sok támogatást kaptunk, említhetjük az adó egy százalékát, illetve az önkéntes munkát, ami szintén hatalmas segítség számunkra” – nyilatkozta Kovácsné Lengyel Mónika.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #adományozás | #Győr+ TV | #híradó | #jótékonykodás |