Hirdetés
Állatmentés

Már biztonságban van a kóbor győri berni pásztor

Fotó: Szurkolók az Állatokért Győr Állatvédelmi Alapítvány
Szigeti Sándor
2022.07.01. 10:29

Már biztonságban van és az orvosi vizsgálatokra vár az a kóbor győri berni pásztor, amelyet heteken át sikertelenül próbáltak meg befogni. Ma reggel profi segítség érkezett, a sokat nélkülöző kutyus pedig végre jó kezekben van.

Hirdetés

Ma reggel hét órakor Écsen, a Domb utcában véget ért az egy hónapja tartó kutyamentő akció. Amint arról beszámoltunk rengetegen aggódtak azért az elcsatangolt berni pásztorért, akit előbb Győrben, majd Gyirmóton és Écsen is többször láttak felbukkanni.

Rengetegen osztották meg a kutyával kapcsolatos legfrissebb híreket a győri állatmentős Facebook-csoportokban. A hosszú és kimerítő kóborlás miatt a kutya egyre rosszabb állapotba került, így a héten egy civil állatbarát, Horváth Dávid a telefonszámát is megadva felajánlotta, hogy ha jelzés érkezik, a nap huszonnégy órájában készen állnak indulni az ebért:

Hirdetés

Nagy szerencsénkre a győri Szurkolók az Állatokért Állatvédelmi Alapítványnál is olvasták a felhívást, így profi segítség érkezett. Ma reggel Écsen, a Domb utcában végül sikerült befogni a kutyust. Mosonszolnokról is érkeztek berni rajongók, ők is segítettek, igazi csapatmunka volt. Hihetetlenül boldog vagyok, hogy így zárult ez a történet” – mondta el Dávid.

Természetes, hogy segítünk az ilyen esetekben, hiszen ezért is jött létre az alapítvány. Nagyon riadt volt az állat, folyamatosan menekülni akart, ezért befogóbotra is szükség volt, hogy a kutya és mi is biztonságban legyünk. A berni pásztor tele van kullancsokkal így mindenekelőtt egy alapos orvosi vizsgálat vár rá. Mivel chipje nem volt, az alapítvány gondozásába kerül. Már egy jelentkező van is, aki szívesen örökbe fogadná – mondta el a Győr-Médiának Kocsis Balázs, a Szurkolók az Állatokért Állatvédelmi Alapítvány alapítója.

A kóbor berni végül nevet is kapott, és kalandos történetét ismerve talán az sem véletlen, hogy Vándornak nevezték el.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #állatmentés | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat