Hirdetés
Győri Vízi Élménypark

Magyarország legimpozánsabb vízi élményparkja épül

Fotó: O. Jakócs Péter
Hajba Ferenc
2021.06.23. 14:22

Ütemterv szerint halad a Győri Vízi Élménypark építése. Magyarország legimpozánsabb vízi létesítményét 2023 tavaszán vehetik birtokba a győriek és a várhatóan az ország minden részéből, sőt a szomszédos országokból is érkező vendégek – mondta el az építkezés helyszínén Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő.

Hirdetés

A munkaterületen folyamatosan zajlik a létesítmények, fúrt, talajkiszorításos, vasbeton cölöpözése, alapozása, mutatta be Simon Róbert Balázs. A Fürdő téren cserélik a távhővezetékeket, a kábeleket, melyek az építendő parkolólemez útjában találhatóak. Kiváltják az összes közművezetéket.

Fotó: O. Jakócs Péter

A strand területét védő árvízvédelmi fal elkészült, ennek mindegyik oldalán töltést építenek ki. Árvíz esetén a töltéstestben felhalmozódó vizet drénvezeték emeli ki, ennek a szerelése is most zajlik. Dolgoznak a gravitációs csapadékvíz-elvezetés kiépítésén is. Átalakítják a jelenlegi fürdő épületét is.

Hirdetés
Fotó: O. Jakócs Péter

Az országgyűlési képviselő szerint a Győri Vízi Élményparkot a tervezett időpontban, 2023 tavaszán át tudják adni a közönségnek.

Szeles Szabolcs alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője arról beszélt: Sziget, Újváros és Pinnyéd környéke a beruházással a közfigyelem centrumába kerül.

Fotó: O. Jakócs Péter

A lakók korábban attól tartottak, hogy a nagyszabású építési munkálatok megzavarják nyugalmukat és közlekedési gondokat okoznak. Szerencsére ezek a félelmek nem igazolódtak be, ezzel kapcsolatban egyetlen panasz sem érkezett. Szeles Szabolcs úgy látja: az impozáns fürdő növeli a város turisztikai vendégforgalmát, de a legfontosabb, hogy a helybelieknek méltó környezetben ad élménydús pihenési lehetőséget.

Fotó: O. Jakócs Péter

A kivitelező konzorcium munkatársaitól megtudtuk: az élménypark három hektáron helyezkedik el. Lesz rajta új fedett uszoda, óriáscsúszda, egy csúszdapark, a fák alatt lagunamedence, több kisebb medence, a gyerekeknek vízi és száraz játszótér.

A Hajós Alfréd által tervezett épületet felújítják, alatta majd átfolyik a víz, a házban vendégszobákat és fröccsteraszt is kialakítanak. Bizonyos műszaki berendezéseit ipari műemlékként állítják ki a helyszínen.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #gazdaság | #Győr | #turizmus |
likeold
a fb oldalunkat