Magasépítő és mélyépítő tanulmányi verseny a Hildben

J. Kovács Andrea Fotó: MekliZ Fotó
2024.03.11. 11:33

Izgalmasan indult a hét a Hild Technikumban, hiszen ebben az évben is az iskola adott otthont a Magasépítő és Mélyépítő Technikus Országos Szakmai Tanulmányi Verseny középdöntőjének.

A megnyitó ünnepségen – többek között – részt vett dr. Pergel Elza, a város alpolgármestere, Csörgits Krisztián, a Győri Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese, valamint Pénzes László, a GYMS vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának elnöke.

Dr. Pergel Elza köszöntőjében azt mondta: „Nagyon nagy teljesítmény a Hild iskolától, hogy évről-évre megrendezi a versenyt, valamint a diákoktól, hogy vállalják a felkészülést, a megmérettetést és idáig eljutnak. Ehhez viszont kiváló felkészítő tanárok kellenek, mert a közös munka az alapja a nagyszerű teljesítménynek.” Az alpolgármester felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy bár a modern világ követelményeinek is meg kell felelniük, de soha ne feledjék el a múlt értékeit.

Csörgits Krisztián, a Győri Szakképzési Centrum szakmai főigazgató-helyettese is szólt a tanulókhoz. Arra kérte az ország különböző részeiből érkezetteket, hogy próbáljanak meg egymással kapcsolatot kialakítani, hiszen egy-két év múlva újból találkozhatnak az egyetemen, főiskolán vagy éppen a munkahelyükön kollégaként.

Pénzes László, a GYMS vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának elnöke hangsúlyozta: „A magyar gazdaságnak és a kamarának is fontos, hogy minél több jól képzett diák legyen. Szerencsére a magyar diákok mind a hazai, mind a nemzetközi versenyeken jól szerepelnek, ez azt is mutatja, hogy a szakképzés hazánkban jó kezekben van. Egy jó szakma pedig felér egy diplomával. A jó szakembereket a vállalatok megbecsülik mind anyagi, mind erkölcsi értelemben.”

Köszöntötte a versenyzőket Józsa Tamás, a házigazda Hild Technikum igazgatója, valamint Kántor László, a szakmai zsűri elnöke is. Nagy a tétje a mai napnak, hiszen az országos döntőbe a hat legjobb eredményt elérő diák jut majd tovább.

A rendezvényt Bertalan Tamara (hegedű) és Nikodém Barnabás (zongora) előadása színesítette.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarola